SIERANEVADA, pe ecranele din Germania și India
https://www.ziarulmetropolis.ro/sieranevada-pe-ecranele-din-germania-si-india/

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, „SIERANEVADA”, va avea premiera în Germania la sfârşitul acestei săptămâni. În toamnă filmul va avea premiera în India, în cadrul Jagran Film Festival, în timp ce pe marile ecrane din România „SIERANEVADA” va ruladin 9 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2016

SIERANEVADA” a fost selectată în competiţia CineMasters a Filmfest München, eveniment ce se va desfăşura începând de astăzi şi până pe 2 iulie.

După ce a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), „SIERANEVADA” va fi proiectată sâmbătă 25 iunie, de la ora 17.00 la HFF AudimaxX și pe 2 iulie de la ora 20.30 la Münchner Freiheit 3.

În toamnă filmul va avea premiera în India, în cadrul Jagran Film Festival. Evenimentul se va desfășura în perioada 27 septembrie – 2 Octombrie iar „SIERANEVADA” va rula în secțiunea World Panorama.

Festivalul itinerant va debuta la Delhi, va continua cu Kanpur, Lucknow, Allahabad, Varanasi, Agra, Meerut, Dehradun, Hisar, Ludhiana, Patna, Ranchi, Jamshedpur, Raipur, Indore și Bhopal culminând cu Mumbai. Din punct de vedere geografic, Jagran Film Festival este cel mai mare festival din India.

„SIERANEVADA”, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Acțiunea din „SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Foto: SIERANEVADA – facebook

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.