Slow Food Viscri și Viscri 32 – White Barn and Blue House, la Acuarela
https://www.ziarulmetropolis.ro/slow-food-viscri-%c8%99i-viscri-32-white-barn-and-blue-house-la-acuarela/

Pe 4 decembrie, de Miercurea Minţilor Creative 2019, Acuarela aduce la Bucureşti arome şi merinde transilvănene autentice selectate de Slow Food Viscri şi Viscri 32 – White Barn and Blue House. Porţile sunt deschise (larg) la ora 12:00 şi degustarea tihnită ţine întreaga zi, până spre orele 23:00.

Un articol de Petre Ivan|2 decembrie 2019

Evenimentul va cuprinde o degustare și un pop-up shop de brânzeturi, cărnuri, zacuscă și dulcețuri curatoriate asezonate de echipa din Șura Albă de la Viscri 32 și Acuarela.

Bunătățile sunt culese din satele Meșendorf, Saschiz, Criț, Cund, Bârsău, Viscri, Rotbav și cuprind o selecție reprezentativă pentru mai multe ferme de familie, fundații și producători mici, imposibil sau greu de găsit în București. Brânzeturile, cărnurile, zacusca, siropurile și dulcețurile vor fi grupate tematic în 5 tipuri de platouri de degustare care poartă oaspetele într-o călătorie pe dealuri, pe la stână, prin fostul grajd de bivoli transformat în bucătărie la Viscri 32.

Invitații speciali de la această ediție sunt Adrian și
Oana de la Meșendorf 65 care ne vor dezvălui secretele brânzei maturate din lapte de Bălțata Românească.

Echipa Viscri 32 va fi prezentă pentru a povesti pe îndelete despre fiecare ingredient.

> În Meșendorf, în mijlocul satului, la numărul 65, un cuplu mutat de la oraș lucrează cu un cuplu de săteni pentru a prelucra laptele de Bălțata Românească într-o brânză maturată minim 6 luni. Brânza lor este recomandată de comunitatea Slow Food Viscri și este produsă exclusiv cu lapte crud.

> Șura Albă de la Viscri 32 – White Barn and Blue House este un spațiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara si Alexu, un avocat și un designer) relocați în Viscri de la oras. Proiectul funcționează din multe puncte de vedere ca un business social, având doar angajați din sat, ingrediente de la fermieri și țărani din zonă și rețete transilvănene inspirate de bunica Marei.

> Acuarela este o casă plină de lucrari de artă și obiecte vintage reciclate, o grădină de vară plină de umbrele colorate și un mic bistro boem pentru comunitatea de creativi.

> Ferma Căţean continuă o tradiție de peste 300 de ani și este cunoscută pentru efortul de promovare a produselor tradiționale românești. Întreaga familie este implicată în continuare în viața de zi cu zi a fermei.

> Fundatia Adept Transilvania colaborează cu fermieri, comunități locale, universități și alte ONG-uri; precum și cu Ministerele Guvernului României pentru a găsi soluții la problemele care amenință biodiversitatea și supraviețuirea peisajelor remarcabile și a comunităților locale de fermieri din Transilvania. Fundația Adept produce printr-un proiect social amplasat într-o casă săsească veche din centrul Saschiz-ului o serie de dulcețuri specifice zonei.

„Degustări din șură” este un demers Viscri 32 de promovare a fermierilor, țăranilor și micilor producatori de merinde autentice și a mișcării Slow Food din România.
Proiectul este susținut de Asociatia Imbold și degustat de RADIO GUERRILLA.
Parteneri: Slow Food Viscri, Microgreens Romania, Villa Vinea
Miercurea Mintilor Creative la Acuarela, Polona 40.
4 Decembrie, 12:00 – 23:00, Rezervari: 0745662889

24
/05
/15

Lungmetrajul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit premiul Un Certain Talent în cadrul secţiunii Un Certain Regard, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Premiul Un Certain Regard a revenit peliculei islandeze "Hrútar/ Rams",de Grímur Hákonarson.

24
/05
/15

Mi-a fost dat să mă întâlnesc cu poezia d-rei Rhea Cristina la Târgul de Carte din Bucureşti, ocazie cu care şi-a lansat volumul “Ochiul Străinului”, publicat de Editura Du Style, deja consacrată în peisajul nostru editorial. Trebuie să recunosc faptul că, în prima fază, cuvintele elogioase spuse despre cartea în cauză mi s-au părut a fi (şi) puţin gratuite. Gândeam că este, totuşi, normală o oarecare notă de subiectivism.

22
/05
/15

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus EDUARD KUNZ, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului internaţional „Stradivarius - ENESCU EXPERIENCE”. Turneul, aflat la a 8-a ediţie, este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.

21
/05
/15

Până la finalul stagiunii, repertoriul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti, recent reintrată în circuitul public, se va îmbogăţi cu noi titluri. Piese de succes care, în perioada reconstrucţiei teatrului, au avut premiera la alte săli, precum şi alte titluri care au lipsit de pe afiş din același motiv, vor fi (re-) aduse pe scena Sălii Mari - în cel mai mare şi mai spectaculos spațiu de joc ale teatrului.