Soprana Silvia Sorina Munteanu va juca pe scena Operei Naționale București în concertul-spectacol ,,Turandot”
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-silvia-sorina-munteanu-va-juca-pe-scena-operei-nationale-bucuresti-in-concertul-spectacol-turandot/

Vineri, 15 martie, începând cu ora 19:00, la Sala Mare de la Opera Naţională Bucureşti soprana Silvia Sorina Munteanu va juca în spectacolul ,, Turandot” dirijat de către Tiberiu Soare.

Un articol de Andrada Văsii|13 martie 2013

Opera Naţională Bucureşti invită publicul vineri, 15 martie, începând cu ora 19.00, la concertul – spectacol Turandot, partitura emoţionantă a lui Giacomo Puccini.

Lângă Palatul Imperial din Pekin, un mandarin citeşte un decret imperial: toţi cei care aspiră la căsătoria cu prinţesa Turandot trebuie să răspundă la trei ghicitori. Pe cei ce încearcă, dar nu izbutesc, îi aşteaptă moartea. Tânărul Calaf va reuşi însă să găsească răspunsurile care deschid inima necruţătoarei prinţese.

Invitatul serii va fi tenorul Daniel Magdal, colaborator al teatrelor lirice din Germania. Artistul va da viaţă rolului Calaf, în vreme ce rolul titular al operei va fi interpretat de soprana Silvia Sorina Munteanu, invitată a operelor din Frankfurt, Köln (Germania); Padova, Genova (Italia); Split (Coaţia); Budapesta (Ungaria); Praga (Cehia); Sofia (Bulgaria) etc. De-a lungul carierei, artista a cântat alături de Alexandru Agache, Ilona Tokodi, Eduard Tumagian, Alexandru Moisiuc, Alexandru Badea, Roberto Scandiuzzi, regretatul Serghei Larin etc.

Turandot, cheie de boltă în repertoriul altor soprane dramatice, a fost pentru mine mai degrabă piatra unghiulară a repertoriului pe care m-am axat, alături de Abigail din Nabucco. Au fost primele personaje abordate în repertoriul dramatic şi este interesant de precizat că aceste roluri îşi împart “onoarea” de a fi considerate “mormântul sopranelor dramatice”. În pofida acestui fapt, interpretez cele două roluri pe scenele europene de mai bine de 10 ani şi trebuie să recunosc ca mi-au oferit extrem de multe satisfacţii. Cu toate acestea, nu aş sfătui pe nimeni să le abordeze cu lejeritate. Ma refer doar la faptul că a le cânta cere, pe langă o natură vocală debordantă, o tehnică solidă şi de mare precizie îngemănată cu un bagaj stilistic consistent, este de părere Silvia Sorina Munteanu.

Absolvent al Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi în 1991, tenorul Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre lirice precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin, Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).

În luna octombrie 2012, tenorul Daniel Magdal a fost sărbatorit la Opera Naţională Bucureşti cu prilejul împlinirii a 25 de ani de carieră.

Info: 

Turandot de Giacomo Puccini
Vineri, 15 martie, ora 19.00 – Sala Mare ONB
Concert – spectacol în limba italiană
Libretul de Giuseppe Adami şi Renato Simoni

Dirijor: Tiberiu Soare
Regia: Ştefan Neagrău

Distribuţia:

Turandot – Silvia Sorina Munteanu
Altoum – Florin Diaconescu
Timur – Marius Boloş
Calaf – Daniel Magdal (artist invitat)
 

Credit foto: Opera Națională București

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

20
/08
/20

Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, povestește cum a luat naștere un proiect muzical curajos, puțin neobișnuit pentru publicul din România, intitulat Jazzappella, cu care va participa la Sibiu Jazz Festival vineri, pe 21 august.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.