Spectacol de neuitat la ,,Promenada Operei”
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-de-neuitat-la-promenada-operei/

Mii de oameni au venit seara trecută pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti pentru a lua parte la un eveniment îndelung aşteptat: ,,Promenada Operei”, cea de-a IX-a ediţie, eveniment care s-a desfăşurat sub conceptul Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|31 august 2015

Cu acest prilej, pe scena montată în fața instituției au urcat o parte dintre cei mai cunoscuți artiști ai Operei Naționale București, dar și doi tineri interpreți, în calitate de invitați, precum și balerini ai Companiei de Balet a instituției, cu toții contribuind la realizarea unor momente artistice de neuitat.

Printre aceștia s-au aflat și Lucian Corchiş, Maria Jinga, Florina Ilie, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar și George Ionuţ Vîrban, câștigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internațional de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, alături de Orchestra Operei Naționale București, condusă de dirijorul Cristian Sandu și Corul instituției pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Similar ediţiilor anterioare, ,,Promenada Operei” s-a constituit şi anul acesta ca o avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, o ocazie de a dezvălui principalele spectacole şi evenimente speciale care vor îmbogăţi repertoriul curent, precum şi activităţile culturale conexe pe care instituţia le va organiza.

Astfel, în programul serii au fost incluse și fragmente din trei spectacole de operă care vor avea premiera la Opera Națională București în stagiunea 2015-2016 : „Cosi fan tutte” de W. A. Mozart, coproducție cu Garsington Opera din Marea Britanie, în regia lui John Fulljames, „Manon Lescaut” de G Puccini, spectacol realizat în coproducție cu Royal Opera House Covent Garden și Shanghai Grand Theatre, în viziunea regizorului Jonathan Kent, dar și „Turandot” de Giacomo Puccini.

Printre proiectele instituției care se vor finaliza în noua stagiune se află și organizarea conferinței internaționale a rețelei Opera Europa, redeschiderea Librăriei Operei realizată acum într-un nou concept, lansarea revistei ,,Opera”, dar și apariția la Editura Operei a unei serii de volume care aduc în prim-plan personalități ale domeniului cultural.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.