Spectacol de neuitat la ,,Promenada Operei”
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-de-neuitat-la-promenada-operei/

Mii de oameni au venit seara trecută pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti pentru a lua parte la un eveniment îndelung aşteptat: ,,Promenada Operei”, cea de-a IX-a ediţie, eveniment care s-a desfăşurat sub conceptul Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|31 august 2015

Cu acest prilej, pe scena montată în fața instituției au urcat o parte dintre cei mai cunoscuți artiști ai Operei Naționale București, dar și doi tineri interpreți, în calitate de invitați, precum și balerini ai Companiei de Balet a instituției, cu toții contribuind la realizarea unor momente artistice de neuitat.

Printre aceștia s-au aflat și Lucian Corchiş, Maria Jinga, Florina Ilie, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar și George Ionuţ Vîrban, câștigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internațional de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, alături de Orchestra Operei Naționale București, condusă de dirijorul Cristian Sandu și Corul instituției pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Similar ediţiilor anterioare, ,,Promenada Operei” s-a constituit şi anul acesta ca o avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, o ocazie de a dezvălui principalele spectacole şi evenimente speciale care vor îmbogăţi repertoriul curent, precum şi activităţile culturale conexe pe care instituţia le va organiza.

Astfel, în programul serii au fost incluse și fragmente din trei spectacole de operă care vor avea premiera la Opera Națională București în stagiunea 2015-2016 : „Cosi fan tutte” de W. A. Mozart, coproducție cu Garsington Opera din Marea Britanie, în regia lui John Fulljames, „Manon Lescaut” de G Puccini, spectacol realizat în coproducție cu Royal Opera House Covent Garden și Shanghai Grand Theatre, în viziunea regizorului Jonathan Kent, dar și „Turandot” de Giacomo Puccini.

Printre proiectele instituției care se vor finaliza în noua stagiune se află și organizarea conferinței internaționale a rețelei Opera Europa, redeschiderea Librăriei Operei realizată acum într-un nou concept, lansarea revistei ,,Opera”, dar și apariția la Editura Operei a unei serii de volume care aduc în prim-plan personalități ale domeniului cultural.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).