Spectacole în aer liber cu acces gratuit, la Festivalul Dramaturgiei de la Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-in-aer-liber-cu-acces-gratuit-la-festivalul-dramaturgiei-de-la-timisoara/

Spectacole în aer liber, la care accesul este gratuit, dar şi acrobaţii, teatru de avangardă sau stand-up comedy sunt programate în cadrul Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care se va desfăşura la Timişoara, în perioada 7-13 iunie.

Un articol de Petre Ivan|5 iunie 2015

În perioada 7 – 13 iunie se va desfăşura cea de-a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), prima parte a manifestării având loc între 15 – 22 aprilie.

Cea de-a doua parte a festivalului programează spectacole outdoor, primul dintre acestea fiind „Livada de vişini”, o călătorie fabuloasă şi plină de imaginaţie prin lumea lui Cehov.

Spectatorii, dar şi trecătorii de pe strada pietonală Mărăşeşti sau din zona centrală a Timişoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa şi Asia duminică, 7 iunie, şi luni, 8 iunie, de la ora 22.00, în parcarea din faţa Hotelului Timişoara.

Secţiunea outdoor va continua într-o cu totul altă notă.

În săptămâna FEST mai sunt programate instalaţii la confluenţa dintre teatru şi artele vizuale („Medio Monte”, în 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy („Cireada de pe tort”, în 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedie românească – „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule ?”, după „Moromeţii”, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, în 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, şi „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, în 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare, teatru de expresie hip-hop („Dreamscape”, al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, în 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatru de avangardă („Sfântul din Sfântul Gheorghe” de Peca Ştefan, în 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2).

Biletele pentru spectacolele care se joacă în săli se mai găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional Timişoara, în timp ce accesul la spectacolele în aer liber este gratuit.

Foto: Festivalul Dramaturgiei de la Timisoara – facebook

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.