Spectacolele stagiunii Metropolitan Opera, 2015-2016, la Grand Cinema & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolele-stagiunii-metropolitan-opera-2015-2016-la-grand-cinema-more/

Din luna octombrie, puteţi vedea spectacolele de la Metropolitan Opera la Grand Cinema & More, din Băneasa Shopping City.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2015

Cele 11 spectacole, dintre care 8 transmise în direct și cele 3 înregistrate, vor fi incluse în stagiunea culturală a cinematografului, din sezonul 2015-2016. Spectacolele vor avea loc în perioada 3 octombrie 2015 – 30 aprilie 2016 și includ titluri de renume internațional, precum Il Trovatore, Otello, Manon Lescaut sau Elektra.

The Met: Live în HD este programul de transmisiuni directe al The Metropolitan Opera, care a fost premiat internațional și care, odată cu stagiunea 2015-2016 marchează cel de-al 10-lea sezon, atingând o cifră impresionantă de transmisiuni live în mai mult de 2.000 de cinematografe din 70 țări din întreaga lume. Încă de la începuturile sale în 2006, The Met: Live in HD a adus pe marile ecrane o selecție largă de titluri, prezentând live 87 de spectacole de operă – de la Bellini și Berlioz, la Thomas Ades și Philip Glass – unui număr estimat de 17 milioane de iubitori de operă din întreaga lume.

De la prima transmisiune din 2006 în 76 cinematografe, The Met: Live în HD a crescut semnificativ, demonstrând că opera poate avea un loc în cinematografe, alături de blockbusterele de la Hollywood. Mai mult de 17 milioane de bilete au fost vândute în primii nouă ani ai seriei, iar distribuția s-a extins în fiecare sezon pentru a se potrivi cererii globale în creștere pentru muzica clasică pe marele ecran. Met: Live în HD este acum cel mai mare furnizor de conținut de cinema alternativ din lume.

Sezonul începe pe data de 3 octombrie cu Anna Netrebko în mult așteptatul rol de debut, Leonora, eroina torturată în Il Trovatore, și continuă cu Otello pe 17 octombrie, Tannhauser pe 31 octombrie, Lulu pe 21 noiembrie, și Magic Flute pe 12 decembrie.

Stagiunea din 2016 va începe pe data de 16 ianuarie cu Les Pecheurs de Perles, va continua cu Turnadot pe 4 februarie, Manon Lescaut pe 5 martie, Madame Butterfly pe 7 aprilie, Roberto Devereux pe 16 martie și se va termina cu Elektra, în data de 30 aprilie.

Până pe data de 30 septembrie sunt puse în vânzare abonamente pentru întreaga stagiune 2015 – 2016 a The Metropolitan Opera, la prețul promoțional de 660 de lei.

Din data de 1 septembrie se pot achizitiona biletele individuale pentru adulți la prețul de 70 de lei pentru fiecare spectacol, iar pentru copii la prețul de 40 de lei pentru fiecare spectacol. Pentru a consulta programul complet al transmisiunilor The Metropolitan Opera la Grand Cinema & More, dar și pentru a rezerva sau achiziționa bilete,  accesați: http://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/spectacole/data.

Grand Cinema & More este mai mult decât un cinematograf. Pe lângă filmele de calitate și tehnologia audio-video de ultimă generație, cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru și teatru pentru copii, operă, balet, spectacole de improvizație și evenimente speciale.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.