Spectacolul „Foc” vine în ajutorul familiilor victimelor din Colectiv
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-foc-vine-in-ajutorul-familiilor-victimelor-din-colectiv/

Duminică, 10 ianuarie, de la orele 18: 30, Teatru de Kartier vă invită la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (Calea Plevenei, nr. 61) unde va avea loc spectacolul caritabil “FOC” de Vali Bolat. Banii strânşi vor fi donaţi direct familiilor victimelor din Colectiv .

Un articol de Ziarul Metropolis|5 ianuarie 2016

Valentin Branişte, actor la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, îşi petrece timpul liber tot pe scenă, cu trupa Teatru de Kartier. “Orice actor are ideea de a fi independent. Cum Bacăul nu avea aşa o trupă am zis de ce să nu fac eu una. Ceea ce facem noi este mai mult decât stand-up comedy. E cultură urbană. Piesele le scriem inspirându-ne din subiectele zilei sau chiar din ceea ce avem în faţa ochilor. Nu mergem spre vulgar, ci facem umor inteligent. Teatru de Kartier a fost înființat acum doi ani din necesitatea de a povesti despre subiecte urbane care, transpuse în teatru, să devină adevăruri universal valabile. Nu avem deocomandată sediu dar ne bucuram de aventura jocului în orice loc improvizat. Odată cu micile noastre turnee descoperim o altfel de Românie.”

Inspirat de drama care a avut loc în Clubul “Colectiv” din Bucureşti, Valentin Branişte scrie textul „Foc” (semnat cu numele real Bolat), regizează şi joacă în spectacol, alături de Alina Neagu. Accesul la spectacol se face pe bază de donații. Banii strânși vor fi donați direct familiilor victimelor din “Colectiv”.

P070 Piesa de Teatru Foc de Vali Bolat (C) Liviu Terinte  2015

Un tată văduv, profesor de geografie și pasionat de ortodoxie trăiește din meditații are o fiică rockeriţă, rebelă, de 30 de ani, absolventă de politologie şi casieriță la hypermaket, în București. Ea speră să evadeze din cotidian prin universul vieții de club.

La prima vedere, lupta se dă între generații, dar în plan spiritual conflictul este între lumea nevăzută și SISTEM. Zilele ei curg la fel, aproape ca un ritual: acasă, serviciu și club. La un moment dat, destinul iese din matcă. Casierița de la hypermaket are un fetiș – să ajute la artificiile de la lansările de albume din club. Prietenii au poreclit-o ,,fetița cu chibrituri”. Numai că jocul cu focul e periculos… Despre ce şi cine face jocurile veţi afla ajungând la spectacol.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.