Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide Festivalul Tânăr de la Sibiu 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-in-parc-de-radu-iacoban-va-inchide-festivalul-tanar-de-la-sibiu-2018/

Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul Gong.

Un articol de Liliana Matei|23 octombrie 2018

În Parc” (foto sus), montare a Godot Café-Teatru, este o călătorie imaginată de un autor obsedat de anumite stereotipuri din istoria României. Trei scene diferite aduc laolaltă trei personaje istorice faimoase ale țării noastre, iar ultima vorbește despre dragostea noastră pentru gadget-uri și lipsa de comunicare. Acest spectacol este o comedie cu elemente grotești, absurde și antidramatice.

Din distribuția spectacolului recomandat celor cu vârsta de peste 14 ani fac parte Ana Ularu, Rodica Lazăr și Radu Iacoban. Reprezentația de la Sibiu este susținută de Conceptual Lab.

Alte patru spectacole românești fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu: „Regele moare” (Teatrul de Animație Țăndărică), de Eugène Ionesco, adaptare și regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educațional Replika), de Alexa Băcanu, „EAT ME” (Create.Act.Enjoy), de Alexandra Felseghi, și „Identic natural” (Asociația Art No More), de Elena Vlădăreanu și Robert Bălan.

Spectacolul „Regele moare”, prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 14.00, îi are în distribuție pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian și Ștefan Craiu.

Este o poveste umană și caldă despre viață, putere, moarte, probabil una dintre cele mai puțin absurde piese ale lui Eugène Ionesco. Ea vorbește despre atitudinea omului în fața morții. Negare, revoltă și resemnare sunt cele trei stări pe care eroul, Bèrenger, le experimentează treptat. Regizoarea Eliza Păun a adaptat textul sub forma unui spectacol de marionete.

„Totul e foarte normal”

Totul e foarte normal”, cu Silvana Negruțiu și Viorel Cojanu, vorbește despre schimbările fizice, emoționale și intelectuale care se petrec la începutul adolescenței. Spectacolul e dedicat adolescenților, dar și părinților, și încearcă, prin participarea lor activă, să stimuleze comunicarea dintre generații. Spectacolul, care funcționează doar dacă adolescentul vine însoțit de un părinte, va fi prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 18.00.

Identic natural”, cu Alex Fifea și Lala Mișosniky în distribuție, va fi prezentat pe 9 noiembrie, de la orele 12.00 și 19.00. Spectacolul, dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani, își propune să pună întrebări, nu să ofere soluții, să dea startul unei dezbateri despre alimentație, un dialog întemeiat mai mult pe argumente, date concrete și reale, păreri și nevoi ale oamenilor și mai puțin pe zvonuri și publicitate înșelătoare.

„Identic natural” (Foto: Ana Catrina)

Irina-Maria Barbir, Diana Buluga, Emanuel Cifor și Sergiu Diță joacă în „EAT ME”, pe 10 noiembrie, de la ora 20.00. Proiectul, dedicat adolescenților, vorbește despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei. Este un spectacol despre viețile noastre bogate în beta caroten, acizi grași, acidul perfluorooctanoic, calciu și magneziu, despre importanța unui abdomen „cu pătrățele” în raport cu fericirea și acceptarea personală.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 2 – 11 noiembrie, la Teatrul Gong.

„EAT ME” (Foto: Bogdan Botaș)

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 și 18:00, și duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât și online, de pe platformele entertix.ro și myticket.ro

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei, în funcție de spectacol și de locul ocupat în sală. Pentru biletele achiziționate online NU este perceput comision!

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Mai multe detalii, pe site-ul festivalului și pe Facebook.

Bilete disponibile aici.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.