Spectacolul „Micul infern”, 100 de reprezantaţii!
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-micul-infern-100-de-reprezantatii/

Una din cele mai apreciate şi mai longevive comedii, MICUL INFERN de Mircea Ştefănescu împlineşte 100 de spectacole, marţi 31 martie 2015, la sala Pictura a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2015

Micul infern, 100 /  Cu o distribuţie de neuitat: Ileana Stana Ionescu , Rodica Popescu Bitănescu – soacra, Ilinca Goia – soţia, Liviu Lucaci – soţul, Marius Rizea – doctorul, Dragoş Stemate – curtezanul, Daniel Badale – ordonanţa, Fulvia Folosea – secretara, în viziunea regizorului Mircea Cornişteanu şi a scenografei Clara Labancz, spectacolul stârneşte aplauze la fiecare reprezentaţie.Micul infern

Îndrăgita piesă a dramaturgului Mircea Ştefănescu este o comedie de familie despre valori neperisabile, dar şi despre dificultatea păstrării unei relaţii de-a lungul unor decenii şi în contextul dinamic al unor generaţii.

Un subiect la ordinea zilei, într-o poveste de la 1948. O piesă cu costume de epocă despre noi, cei de azi şi comicele situaţii prin care un cuplu poate să treacă străbătând… infernul conjugal.

Cu tact şi credinţă, fler şi imaginaţie, acest mic infern poate fi transformat într-o călătorie de cursă lungă, în care el şi ea alternează la cârma aflată mai ales în mâinile Soacrei (rol epocal, căruia două mari actriţe ale Naţionalului bucureştean îi dezvăluie, în chip diferit, nuanţele şi vivacitatea).

În spectacolul de marţi o veţi vedea pe Ileana Stana Ionescu.

Foto: Micul infern – Augustin Bucur

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.