Stela Popescu împlinește 80 de ani. O viață dedicată comediei!
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-implineste-80-de-ani-o-viata-dedicata-comediei/

Actriţa Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziţie de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2015

Sâmbătă, 19 decembrie, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie a avut loc vernisajul expoziției Steaua Teatrului de Comedie – Stela, curator Irina Tapalagă, în prezența actriței Stela Popescu și a invitaților săi.

În perioada 1969 – 1993, Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Comedie, iar expoziția este un remember al rolurilor remarcabile pe care aceasta le-a interpretat în această etapă a carierei sale.

„Dacă vrei să fiu sinceră, este o hăituială generală, pentru că niciodată nu mi-am făcut ziua, fiindcă era în ajun de Crăciun. Am zis că nu are niciun rost să fac mare hărmălaie înaintea Crăciunului. Dar acum s-au unit toți, toți au vrut să mă facă fericită. Sigur că este minunat să vorbești cu oamenii. Astăzi sunt prezentă la această expoziție de fotografie realizată de Irina Tapalagă și sigur că îmi face o mare plăcere fiindcă am văzut și câteva fotografii pe care nici nu le știam și care există în arhiva teatrului. Sunt roluri frumoase pe care le-am jucat la Teatrul de Comedie. Am jucat 18 ani aici, unul dintre spectacole fiind și «Preșul», unul care a bulversat țara”, a declarat Stela Popescu, pentru Agerpres.

Luni, 21 decembrie, de la ora 18.00, actriţa se va afla la Palatul Naţional al Copiilor, unde va avea loc spectacolul „Stela Popescu şi Prietenii ei”. Vor urca pe scenă, printre alții, Alexandru Arșinel, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu sau Sanda Ladoși.

12370773_10153151065867397_408103260846459533_o

1979 – PEȚITOAREA. de Thornton Wilder, regia Valeriu Moisescu Stela Popescu. Click pe imagine pentru a vedea imaginile din expoziția Teatrului de Comedie!

Președinția României i-a conferit artistei, la 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D — „Arta Spectacolului”. În 2002, a obținut, alături de Alexandru Arșinel, premiul special pentru teatru de revistă al UNITER.

Citiţi şi:
14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.