Stele ale baletului românesc și internațional, la New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/stele-ale-baletului-romanesc-si-international-la-new-york/

Artişti renumiţi ai baletului românesc şi internaţional se vor reuni, în această seară, într-un spectacol excepţional la Licoln Center – New York, prezentat de „balerina deceniului” Alina Cojocaru şi Opera Naţională din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|9 decembrie 2015

Evenimentul reunește nume consacrate ale baletului mondial precum Tamara Rojo, director artistic al English National Ballet, Ulyana Lopatkina, distinsă cu titlul de „artist al poporului” în Rusia (2006), Daniil Simkin, prim-balerin la American Ballet Theatre, Johan Kobborg, director al companiei de balet a Operei Naționale București.

Alături de ei se vor afla alte nume de marcă ale baletului românesc și internațional: Friedemann Vogel, Osiel Gouneo, Isaac Hernandez, Daniel Ulbricht, Bianca Fota, Sena Hidaka , Dawid Trzensimiech, Marina Minoiu, Robert Enache, Shuhei Yoshida, Alexandra Gavrilescu, Bogdan Canila. Evenimentul este organizat cu sprijinul Prințesei Marina Sturdza, o mare iubitoare și promotoare a artei românești.

Programul cuprinde fragmente renumite din Romeo și Julieta, Frumoasa din pădurea adormită, Diana si Acteon, No Man’s Land, Les Bourgeois, Marguerite și Armand, Dama cu camelii, Les Lutins și fragmente din Lacul Lebedelor.

Muzica va fi interpretată de Mélanie Genin (harpă), Gregory Harrington (vioară), Mihai Marica (violoncel) și Matei Varga (pian).

Foto: Stele ale baletului românesc și internațional – facebook

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu