Steven Spielberg va regiza un serial TV inspirat din romanul „Minunata lume nouă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/steven-spielberg-va-regiza-un-serial-tv-inspirat-din-romanul-minunata-lume-noua/

Cineastul american Steven Spielberg va regiza în colaborare cu compania de producţie TV Amblin şi postul de televiziune SyFy un serial inspirat din romanul „Minunata lume nouă”, de Aldous Huxley.

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2015

Volumul „Minunata lume nouă”, publicat în 1932, a ocupat locul al cincilea în topul 1.000 al celor mai bune romane scrise în limba engleză în secolul al XX-lea, întocmit de Modern Library.

Scenariul serialului „Brave New World” va fi scris de Leslie Bohem.

Cineastul Ridley Scott intenţionează şi el să adapteze acest roman, însă într-un proiect pentru marele ecran, în care rolul principal urmează să fie interpretat de Leonardo DiCaprio.

Acţiunea romanului lui Aldous Huxley se petrece într-o lume ce pare perfectă din secolul al XXVI-lea, fără războaie şi fără boli, ce a atins armonia absolută printr-un control strict al naşterilor, care au loc în laboratoare, şi prin scoaterea familiei în afara legii.Steven Spielberg

În acest univers neobişnuit, oamenii consumă în fiecare zi cantităţi impresionante de medicamente psihotrope, iar sexul gratuit şi amorul liber reprezintă practici curente. Lumea din această societate este împărţită în cinci caste, fiecare având rolurile ei bine definite.

Personajele principale sunt Bernard, membru al unei caste inferioare, şi Lenina, femeia de care este îndrăgostit. Bernard începe să conteste acest sistem, ameninţând întreaga ordine socială, şi va fi pus sub acuzaţie, pentru comportament antisocial, de conducătorii acestei societăţi.

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 „Salvaţi soldatul Ryan”. Cineastul american a câştigat alte două premii Oscar în 1994, cu filmul „Lista lui Schindler”, în calitate de regizor şi de producător al peliculei.

Foto: Steven Spielberg – cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.