Street art-ul bucureștean, la Animation Worksheep 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/street-art-ul-bucurestean-la-animation-worksheep-2018/

14 tineri animatori din România şi Republica Moldova au realizat animaţiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureştean în cadrul celei de-a zecea ediţii ale atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediţiei aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediţii ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2018

A zecea ediție Animation Worksheep, desfășurată între 2 – 23 martie, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative – CINETic, a avut loc sub îndrumarea trainerilor Matei Branea, unul dintre cei mai cunoscuți animatori și ilustratori români, Luiz Stockler, regizor, animator și ilustrator din Marea Britanie, Radu Pop, artist vizual și animator, Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator și Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului Anim’est și coordonatorul platformei Animation Worksheep.

Participanții au experimentat, timp de trei săptămâni, tehnici de animație precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, elemente de storytelling și editare, imitând structura unui studio mare de animație.

Alături de animațiile realizate anul acesta în cadrul Animation Worksheep, publicul prezent la petrecerea din Club Control, sâmbătă, va putea viziona produsele realizate la edițiile anterioare ale atelierului intensiv de animație: videoclipuri pentru piese ale unor formații autohtone precum Subcarpați, Robin and the Backstabbers sau Coma.

Seara va fi urmată de performance-uri live ale unor artiști locali și internaționali. Trupa Orkid, un proiect muzical cu influențe punk, blues și progressive rock compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție, Alexandru Andone – chitară,George Frătica – chitară bass, și Sebastian Burneci (trompetă), va lansa primul single, ”SURUAIKA”, de pe EP-ul instrumental care urmează să apară mai târziu, primăvara aceasta. ”SURUAIKA” este și titlul unui scurtmetraj de animație produs de Animation Worksheep cu ajutorul foștilor participanți, cu soundtrackul compus și înregistrat de Orkid.

Doua live-acturi prezente pentru prima dată pe o scenă din București vor deschide concertul Orkid: Handsome Handsen, proiectul muzical post lo-fi al lui Luiz Stockler, trainer în cadrul Animation Worksheep, și Swarms and The Sun, un one-man-show dream pop / alternative / post-rock din Transilvania.

Noaptea va continua cu DJOI – proiectul muzical in-house produs de Anim’est și Animation Worksheep, care își propune să treacă prin 60 de ani de muzică dance, de la rock’n’roll, blues, R’n’B  & synth pop, la progressive house, indie electronic și techno experimental.

Accesul la petrecere se va face începând cu ora 20.00, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Animation Worksheep este organizat de Asociația culturală ESTENEST și Festivalul de Film de Animație Anim’est, încolaborare cuCINETic și UNATC.

Foto: Animation Worksheep – facebook

02
/06
/21

Gaep prezintă Meditation upon Measure (5 iunie – 31 iulie 2021), o incursiune în practica din anii ’80 a lui Mircea Stănescu, prin intermediul unui corp important de lucrări restaurate cu ocazia expoziției. Desfășurându-se pe ambele etaje ale galeriei, expoziția personală contextualizează această decadă de activitate a artistului atât în raport cu perioada mai recentă de creație, cât și în raport cu circumstanțele în care a debutat și a lucrat generația ’80.

27
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

19
/05
/21

Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

09
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.