,,Suflet vagabond” –  călătorie spre spații negândite, fără limite sau prejudecăți
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-vagabond-calatorie-spre-spatii-negandite-fara-limite-sau-prejudecati/

,,Suflet vagabond” este o poveste neterminată despre viaţa celor mereu pe drum – imaginată de o actriţă şi un muzician: Simona Măicănescu şi Alex Simu. Ideea acestui spectacol s-a născut în 2014 pe scena celei de-a 15 ediţii a Festivalului Cultural European din Alger, când cei doi artişti s-au hotărât să construiască împreună o poveste, a lor şi a altor mii de oameni: povestea celor care călătoresc, umblă, aleargă întruna pentru că nu ştiu altfel să asculte lumea de azi.  

Un articol de Liliana Matei|6 decembrie 2015

Vorbind cu sufletul despre acest spectacol, Simona Măicănescu spune:

„Beckett, Brâncuși, Hannah Arendt și Etel Adnan, George Enescu și Gibran, Nina Cassian, Cioran și Saint-Exupéry, Victor Segalen, Marina Tsvetaeva și Rilke, Sebastiao Salgado, Rimbaud, Mozart, Doris Lessing, dar și alte suflete anonime… ne‐au dat smerenia și curajul să vă împărtășim crâmpeie de lume văzută dinspre partea celor care nu iubesc graniţele.

Migraţie, imigraţie, exil… Depinde dincotro te uiţi: unii se exilează în propria lor ţară, alţii sunt mai aproape de propriile rădăcini cu cât străbat mai multe meridiane. Dar, prin ochii lor, lumea se vede mai vastă, mai pașnică, devine mai luminoasă când se lasă cucerită înţelept de metisajul culturilor.

Povestea noastră vă invită deci, să porniți cu noi la drum către spaţii negândite, fără limite sau prejudecăţi. Totul va fi atât de simplu: dumneavoastră și noi.

Pe scenă, câteva valize – martorii călătoriilor trecute și viitoare – cărţi, instrumente de muzică, fotografii… Orice amprentă de cuvânt, de sunet sau privire, va rămâne, ca-ntotdeauna, un pretext pentru emoţii, pentru o nouă cugetare, sau doar un pas înainte spre senzaţii necunoscute.

Pe ţărmul unde ne vom întâlni, vă rugăm doar să daţi frâu liber sufletului. Lăsaţi-l să se îmbrace cu noi culori nebănuite, să danseze dacă vrea, să uite o clipă de vechi tradiţii și culturi.

Simona Măicănescu, Alex Simu – Alger, Amsterdam, București, Havana, Istanbul, Luxembourg, Paris, Stockholm, New York…

Adresa permanentă: tot pe drum!!”

Premiera cu public a spectacolului  ,,Suflet vagabond” va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20:00, la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90).

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.

07
/04
/22

În perioada 13 – 16 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” desfășoară în premieră Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”, sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Proiectul se va desfășura în orașele Arad: 13 aprilie, la Filarmonca din Arad, Timișoara: 14 aprilie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Alba Iulia: 15 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor; Cluj–Napoca: 16 aprilie la Teatrul Maghiar de Stat.