Suită de evenimente pe teme psihologice pentru părinţi şi educatori, la Librăria ‘Cărtureşti’
https://www.ziarulmetropolis.ro/suita-de-evenimente-pe-teme-psihologice-pentru-parinti-si-educatori-la-libraria-carturesti/

Părinţi, bunici, educatori şi profesori sunt invitaţi de Librăria „Cărtureşti” la o suită de acţiuni pe tema psihologiei copilului şi adolescentului, care se vor desfăşura începând de miercuri. „Săptămâna Psi pentru părinţi” de la Librăria „Cărtureşti”, organizată în parteneriat cu Editura „Trei”, include trei întâlniri cu cunoscuţi psihologi, iar cărţile de profil, deosebit de utile […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Părinţi, bunici, educatori şi profesori sunt invitaţi de Librăria „Cărtureşti” la o suită de acţiuni pe tema psihologiei copilului şi adolescentului, care se vor desfăşura începând de miercuri.

„Săptămâna Psi pentru părinţi” de la Librăria „Cărtureşti”, organizată în parteneriat cu Editura „Trei”, include trei întâlniri cu cunoscuţi psihologi, iar cărţile de profil, deosebit de utile în educaţia celor mici şi a adolescenţilor, vor avea reduceri de preţ de 25%.

Miercuri, 13 februarie, psihologul Gabriela Hum va vorbi, de la ora 18,00, despre iubirea pentru părinţi. Joi, tema discuţiilor cu psihologul Alexandra Gorea va fi dedicată „Reţetelor de jocuri”, iar vineri, 15 februarie, Nora Niculescu – educator prenatal la „Cuibul Berzelor” din Cluj-Napoca, atestată doula (travaliu şi naştere) – se va referi la rolul tatălui în perioada pre şi post natală a mamei.

Discuţiile dintre părinţi şi specialişti se vor referi fie la semnele care trădează, de regulă, un copil ce nu spune adevărul, la atracţia lui pentru jocurile video, lipsa de interes pentru a deveni un elev premiant, fie la vârsta turbulentă a adolescentei şi modalitatea cea mai bună de comunicare cu el în această perioadă plină de dileme. Totodată, la întâlnirile cu psihologii, părinţii vor afla cum pot fi transformate basmele în instrumente terapeutice, cum se descifrează limbajul „secret” al celor mici, cum se aplanează tensiunile inventând jocuri, dar mai ales cum poate învăţa un părinte de la copilul său şi cum trebuie să acţioneze pentru dezvoltarea lui armonioasă.

Sursa: Agerpres

15
/11
/13

Echipa Ultimul Zburator continuă, aşa cum a promis, şirul de evenimente care pregătesc lansarea primului film în realism magic din România, care va avea loc pe 14 februarie 2014 – Valentine’s Day.

15
/11
/13

CRONICĂ DE FILM A patra experienţă de regizor a lui Dan Chişu în tot atâţia ani, „Déjà Vu” este un film cu pretenţii de experiment, în care jocul bun al actriţelor Ioana Flora şi Mirela Oprişor şi gustul pentru farsă nu ascund pe deplin senzaţia de improvizaţie.

15
/11
/13

Proiectul de finalizare a lucrărilor de modernizare a TNB va fi finanţat anul viitor cu 100 de milioane de lei, sumă care este posibil să fie suplimentată deoarece estimarea constructorului, de doar 97 de milioane de lei, poate fi depăşită, a declarat premierul Victor Ponta.

15
/11
/13

Pictura monumentală „Carolus Magnus”, realizată de pictorul român din Germania Emil Ciocoiu, a fost prezentată publicului, în premieră mondială, în cadrul expoziţiei retrospective a artistului, desfăşurată la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

14
/11
/13

Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe 14 decembrie pe Sfântul Mucenic Filimon, ocrotitorul artiştilor. Până atunci, vă vom prezenta, în fiecare zi, timp de o lună, mari poveşti despre mari artişti români care nu mai sunt printre noi. Sfântul Filimon a vegheat şi asupra lor.

14
/11
/13

Spectacolul „Cum am învăţat să conduc“, de Paula Vogel, în regia lui Eugen Gyemant, are premiera în seara aceasta, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Din distribuţie fac parte actorii Serban Pavlu, Ioana Anastasia Anton, Delia Nartea, Smaranda Caragea şi Alexandru Conovaru.