Sunete și culori de pe trei continente, în ultimele zile ale FITS 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/sunete-si-culori-de-pe-trei-continente-in-ultimele-zile-ale-fits-2015/

Străzile oraşului vor fi inundate de sunete şi culori în ultimele zile ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. În zona pietonală Nicolae Bălcescu, în Piaţa Mică şi Piaţa Mare, dar şi la Muzeul Astra, spectacole de pe trei continente vin în faţa publicului cu statui vivante, baloane zburătoare cu apă, dansuri amerindiene şi muzică indiană.

Un articol de Petre Ivan|18 iunie 2015

Teatrul Masca este prezent în FITS cu spectacolul „Sub aripa îngerului”, regia Mihai Mălaimare. Publicu se va întâlni cu „statuilor vivante ale Teatrului Masca”, vineri seara de la ora 19:00. în zona pietonală Nicolae Bălcescu.

O „statuie vivantă” este un spectacol condensat pe durata câtorva minute, dar a cărui profunzime o depășeste adesea pe aceea a unui spectacol vorbit de bună calitate. Un actor profesionist, un personaj bine definit, un subiect foarte clar, costume splendide și un machiaj perfect sunt atributele statuilor vivante ale Teatrului Masca.

O statuie vivantă se privește, dar cel mai adesea se devorează! Bucuria și fascinația care vă vor însoți privind statuile noastre vivante ar putea schimba propria dumneavoastră opinie despre lume, despre artă, despre viață. – Mihai Mălaimare

În Piața Mică vineri la ora 20:00, va avea loc un spectacol cu accente caraghioase despre un gladiator isteric şi baloane zburătoare cu apă, pe fondul sonor al muzicii de operă dată la maxim.

Fără să folosească cuvinte, „Distracţie cu apă” este un spectacol interactiv de comedie care a înnebunit mulţimile de pe întreg mapamondul. Nu mai există nici un alt spectacol de acest gen – 60 de baloane cu apă, 2 gladiatori voluntari, public activ şi 2 fitsclovni amuzanţi.

Cei doi artiști neînfricaţi, Seth şi Christina, s-au întâlnit într-un cort de circ în Afganistan, s-au logodit în timpul unui spectacol de stradă în Scoţia şi s-au căsătorit în China.

Au avut spectacole în peste 20 de ţări, au concurat la festivaluri de circ internaţionale, au jonglat în cadrul emisiunii lui Letterman, au jucat pentru Circul Big Apple şi au apărut în The New York Times.

Din Statele Unite ale Americii au sosit la Sibiu „Yellow Birs Apache dancers”, cu un spectacol extraordinar de dans și muzică în spirit amerindian. Trupa va prezenta, la Muzeul Astra – scena de pe lac, pe 19 iunie, de la ora 12:00 şi în Piața Mică, de la ora 15:30, o selecție de dansuri și povești tribale, susținute într-un ritm energic și îmbogățite cu ajutorul muzicii indigene.

Jaipur Maharaja Brass Band aduce la Sibiu „Farmecul Indiei”, pentru spectatorii care se vor opri să-i admire în zona pietonală Nicolae Bălcescu, vineri 19 iunie la orele 17:45 și 21:45 și sâmbătă, 20 iunie, ora 17:00.

Originară din Jaipur, orașul maharajahilor din regiunea indiană Rajasthan, Fanfara Jaipur Maharaja este compusă din șapte muzicieni rafinați, o frumoasă țigancă dansatoare și un fachir jongler nemaipomenit.

Aceștia cântă la o serie de instrumente tradiționale de alamă, printre care trompetă, tubă, clarinet și saxofon, execută dansuri uimitoare și momente de forță și îndemânare uluitoare. Fanfara Jaipur a susținut sute de concerte în întreaga lume, din Asia și până în America de Nord, dirijată de renumitul muzician Rahis Barthi.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu continuă în forță până pe 21 iunie.

Foto: FITS 2015 – sibfest.ro

12
/02
/16

Centrul Cultural Rus din București și Asociația SmartArt îi invită pe iubitorii operei şi baletului să sărbatorească prin muzică cei 250 de ani de excelență ai Teatrului Bolshoi din Moscova. Evenimentul aniversar - un recital extraordinar de arii și lieduri rusești - va avea loc miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, la sediul Centrului Cultural Rus.

11
/02
/16

Concertul lui Charles Aznavour, programat inițial pentru 20 februarie, la Romexpo, a fost amânat, "din motive logistice'', urmând să aibă loc pe 28 aprilie. Charles Aznavour (91 de ani) se află într-un turneul restrâns — "One Night Only", ce se desfășoară în doar câteva dintre capitalele europene, printre acestea aflându-se și București.

10
/02
/16

Orchestra Filarmonicii din Berlin, situată în top zece al celor mai bine cotate orchestre din lume și desemnată în anul 2008 drept “cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone) deschide ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, cu două concerte care vor avea loc pe 31 august și pe 1 septembrie 2019.

09
/02
/16

Nominalizat de șapte ori la Premiile Grammy, Omar Sosa este un artist exact așa cum e Cuba. O insulă între trei continente ale muzicii, care reușește să-și definească o identitate distinctă. Va concerta pe 30 iunie, la București, în cadrul Jazz Night Out.

05
/02
/16

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

05
/02
/16

Un frumos recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german – Beethoven și Brahms – este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie (19.00) la Sala Radio violonista Cristina Anghelescu (solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio) și pianistul Daniel Goiţi.

05
/02
/16

„Aphonopelma johnnycashi” se va numi păianjenul care a împrumutat numele cântăreţului Johnny Cash. Creatura cu opt picioare este neagră în întregime, așa cum se îmbrăca regretatul artist, decedat în 2003 și care cânta cu chitara sa mai ales "Man in Black", unul din hiturile sale.

02
/02
/16

Filarmonica “George Enescu”  şi  asociaţia “Clasic e fantastic” anunţă cel de-al doilea concert al anului 2016, din ciclul educativ „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. Duminică, 21 februarie, la orele 10 şi 12.30, copiii sunt invitaţi să afle povestea Bărbierului din Sevilia, capodopera de teatru muzical semnată  de compozitorul Italian Gioacchino Rossini.

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”.