Sunteți părinți de adolescenți? Teatrul EXCELSIOR vă invită să jurizați piesele înscrise la NEW DRAMA
https://www.ziarulmetropolis.ro/sunteti-parinti-de-adolescenti-teatrul-excelsior-va-invita-sa-jurizati-piesele-inscrise-la-new-drama/

După provocarea adresată adolescenţilor din întreaga ţară de a a-şi înscrie piesele de teatru la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA (termen limită: 30 martie a.c.), Teatrul EXCELSIOR lansează acum o provocare pentru părinţii de adolescenţi: aceea de a face parte dintr-un juriu special care va evalua textele înscrise în concurs.

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

Inițiativa a fost lansată în anul 2018 și a fost apreciată entuziast de toți aceia care au făcut parte din Juriul special în edițiile precedente ale NEW DRAMA. Prin implicarea părinților în procesul de jurizare, echipa Teatrului EXCELSIOR își propune să genereze oportunitatea unui dialog autentic între generații și să atragă atenția asupra sferei de preocupări specifice tinerilor aflați la vârsta adolescenței.

Cei care doresc să facă parte din juriul părinților trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

să fie părinți de adolescenți;

copilul lor să nu fie participant la concurs;

să nu fie angajați sau colaboratori ai Teatrului Excelsior;

să semneze un contract de confidențialitate.

Părinții de adolescenți interesați să facă parte din juriu pot aplica pe adresa de e-mail [email protected], până la data de 5 aprilie a.c. Ei vor primi textele concurenților, fără a le fi dezvăluită identitatea acestora și, după lecturareatextelor, vor trebui ca până în data de 25 aprilie a.c. să le desemneze cele mai bune zece înscrise în concurs.

Cele șase piese finaliste vor fi alese de un juriu de specialiști în domeniul teatrului, pentru care opțiunile juriului de părinți sunt facultative.Cele șase texte din etapa finală vor fi anunțate luni, 27aprilie 2020.

Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, este programul anual care le oferă liceenilor pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole de teatru realizate în regim profesionist.

Toate detaliile privind desfășurarea Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA sunt disponibile pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, în secțiunea dedicată.

 

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.