Supereroii din „Guardians of the Galaxy“ se destăinuie
https://www.ziarulmetropolis.ro/supereroii-din-guardians-of-the-galaxy-se-destainuie/

Am fost în Londra şi am stat de vorbă cu actorii de top din superproducţia hollywoodiană, precum şi cu regizorul peliculei care a înregistrat un record de vânzări în luna august, atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Europa.

Un articol de Andrei Crăciun|8 august 2014

Filmul, distribuit de Forum Film, intră în cinematografele din România pe 8 august. Mai jos, sintetizate, o mică parte din răspunsurile lor.

James Gunn, regizor

“De când ne-am întâlnit a fost o chimie extraordinară între noi. L-am plăcut din prima pe Dave Batista, eu și Chris Pratt avem prieteni comuni și nu ne-a fost greu să ne agreem. Cu Karen Millan am râs în continuu. Cu Zoe Saldana nu e greu să te înțelegi.”

„E unul dintre acele proiecte rare în care rămâi prieten cu oamenii și după ce s-au terminat filmările. ”

„Dave Batista avea grijă de actori, la party-ul de după terminarea filmărilor, chiar a apărut un neisprăvit care a ciupit o fată din staff de fund, dar și de sâini, dar Batista l-a pus pe fugă”

“Îmi place să spun că Batista e vedeta, fiindcă Dave e timid și asta îl face să se rușineze și mai tare și e amuzant”

Zoe Saldana, actriță

„N-am fost la petrecerea de despărțire și regret și acum.”

zoe saldana

„Groot m-a mișcat într-un fel aparte și vreau să cread că Groot e adevărat fiindcă tot ce facem mă mișcă într-un fel care este adevărat. Mi se pare cel mai fascinant personaj din film.”

“Îmi plac filmele care au personaje feminine puternice.”

Vin Diesel, actor

“Toată viața m-am temut că o să joc rolul unui copac. Încă de când eram mic, mă temeam că profesorul de actorie va spune – Vin, tu o să fii un copac, toți ceilalți copii vor primi roluri frumoase, de oameni „.

“Iau cinema-ul foarte în serios, poate prea în serios”

Vin-Diesel-is-Groot-Official-Guardians-of-the-Galaxy

“Scenariul e foarte bun și am fost foarte norocos să fac parte din acest proiect și să lucrez cu James Gunn”.

Chris Pratt, actor

“Pentru mine, Rocket e personajul cel mai cool”

„Auzisem că se face filmul ăsta, și directorul de casting l-a căutat pe managerul meu, dar nu voia să merg, mi se părea că nu e potrivit pentru mine. Mă temeam că nu iau rolul, voiam să le economisesc și lor, și mie, timpul.”

“Nu era mulțumit de toate rolurile mele, deși câștigam destul din ele. Am evaluat ce sunt în stare după ce a făcut Zero Dark Thirty, care mi s-a părut mai mult chiar decât era în scenariu”.

Guardians-of-the-Galaxy-Official-Photo-Chris-Pratt-Workout

“Voiam să fac și ceva care să mă implice atletic și să joc și comedie, mă gândeam cum să le combin pe amândouă. Și așa am ajuns la Guardians of the Galaxy. Ideea era cum să zbor creieri în mod amuzant”

„Chiar așa, ca mine, trebuie să arate un super-erou. Are sens. Asta mă fascina și pe mine când eram mic și admiram benzile desenate – eram încântat de cât de mari erau tipii ăia, ce dimensiuni aveau, erau uriași!”

Foto din Gardienii galaxiei – capturi film



04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.