Tabara de creatie Rubin-Dubova, în acest weekend, la Cazanele Dunării
https://www.ziarulmetropolis.ro/tabara-de-creatie-rubin-dubova-in-acest-weekend-la-cazanele-dunarii/

Cea de-a 10-a ediţie a Taberei de creaţie Rubin-Dubova, proiect de anvergură al Fundaţiei Rubin din Timişoara, va începe week-end-ul acesta la Cazanele Dunării.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2015

Organizatorii anunță o ediție specială, în care participă artiști cu reputație internațională, cu lucări într-unele din cele mai importante colecții ale lumii, printre care și cea a HRH Charles Prince of Wales.

Flora Răducan

Flora Răducan

Invitaţii acestei ediţii aniversare a taberei sunt artiştii: Maria Balea (Arad), Horia Bojin (Timişoara), Ana Boldea (Constanţa), Gheorghe Fikl (Timişoara), Tiberiu Giucă (Timişoara), Emanuel Gliga (Timişoara), Sorin Nicodim (Timişoara), Flora Răducan (Lugoj), Cristian Sida (Timişoara) şi Sorin Vreme (Timişoara).

Alături de ei vor participa fotograful Cosmin Damian şi criticul de artă Dana Sarmeş.

Tabăra de creaţie Rubin-Dubova se va desfăşura în perioada 1 – 9 august 2015, în localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi).

Tabăra a reunit de-a lungul celor nouă ediţii de până acum peste 160 de artişti profesionişti şi tineri artişti din ţară şi din străinătate (Franţa, Ungaria, Polonia,

Serbia, Germania, Ucraina etc.).

De 10 ani, în fiecare început de august Fundația Rubin aduce împreună oameni

frumoși, într-un loc miraculos, unde muntele se îngemănează cu fluviul, iar poveștile curg, curate ca aerul care invită la creație.

Gheorghe Fikl

Gheorghe Fikl

E doar cel mai frumos deflieu din Europa, cum spun călătorii. Un loc perfect pentru artă,  de unde, când te oprești din agitație, spun artiștii, poți să admiri paradisul.

Tabăra de creaţie Rubin-Dubova participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării, fiind totodată şi o platformă pentru intensificarea schimbului de experienţă între artişti.

Foto: Tabara de creatie – fundatiarubin.ro

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.