Târgu-Jiu: Prima stea de pe Aleea Celebrităţilor îi este dedicată lui Constantin Brâncuşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/targu-jiu-prima-stea-de-pe-aleea-celebritatilor-ii-este-dedicata-lui-constantin-brancusi/

Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată, luni, pe esplanada din municipiul Târgu-Jiu, prima stea fiind dedicată sculptorului gorjean Constantin Brâncuşi. Inaugurarea Aleii Celebrităţilor a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a oamenilor de cultură din judeţ, dar şi în prezenţa Soranei Georgescu-Gorjan, fiica inginerului care a colaborat cu sculptorul Constantin Brâncuşi pentru ridicarea Coloanei […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată, luni, pe esplanada din municipiul Târgu-Jiu, prima stea fiind dedicată sculptorului gorjean Constantin Brâncuşi. Inaugurarea Aleii Celebrităţilor a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a oamenilor de cultură din judeţ, dar şi în prezenţa Soranei Georgescu-Gorjan, fiica inginerului care a colaborat cu sculptorul Constantin Brâncuşi pentru ridicarea Coloanei Infinitului.

„Era firesc, era normal să apară în Târgu-Jiu această galerie a nemuritorilor săi, pentru că toţi cei care vor primi o stea pe această alee şi pe aleea de alături au ani de naştere, dar intrând în eternitate, rămân pentru noi ceea ce trebuie să rămână, ceea ce trebuiau să fie dintotdeauna. Sunt miturile noastre, sunt reperele noastre, sunt modelele pe care toţi cei care ne aflăm aici sperăm să le putem oferi generaţiei de astăzi şi generaţiei următoare”, a precizat, luni, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale (CJPCT) Gorj, Ion Cepoi.

La inaugurarea Aleii Celebrităţilor, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a mulţumit „Primăriei şi Consiliului Municipal că au intrat în acest parteneriat şi nu se poate face nimic din punctul de vedere al unei strategii prezente şi viitoare dacă nu ţii cont de valorile trecutului”.
„Nu are nimeni ce avem noi, îl avem pe omul universal, artistul, sculptorul Constantin Brâncuşi. Deschidem iată Aleea Celebrităţilor cu steaua lui Constantin Brâncuşi”, a spus Călinoiu.

În viitor, pe Aleea Celebrităţilor vor mai fi inaugurate stele ce vor fi dedicate personalităţilor din Târgu-Jiu şi din Gorj, care şi-au adus aportul la dezvoltarea comunităţii.
„Sunt onorat că mă aflu lângă dumneavoastră la un asemenea moment, la un asemenea eveniment. Este un moment prin care dăm dovadă că noi, târgujienii, că noi gorjenii, ştim să preţuim şi ştim să apreciem pe cei care în trecut, cât şi în prezent, şi-au pus şi îşi pun amprenta asupra oraşului nostru, cât şi asupra judeţului nostru. Participăm cu toţii la inaugurarea Aleii Celebrităţilor gorjene. Această alee normal că se inaugurează la Târgu-Jiu şi această alee începe cu steaua dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuşi, omul de care se leagă în totalitate destinul oraşului Târgu-Jiu ca oraş cultural”, a precizat, luni, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.

 

Sursa: Agerpres

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.