Targul de Jucarii, ediția a XV-a, la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-de-jucarii-editia-a-xv-a-la-teatrul-masca/

Teatrul Masca organizează cea de-a XV-a ediţie a Târgului de Jucării duminică, 21 septembrie, începând cu ora 11.00 în amfiteatrul din Bdul. Uverturii nr. 70 (cartier Militari).

Un articol de Petre Ivan|21 septembrie 2014

Evenimentul face parte din programele socioculturale care îmbină activități recreaTargul de Jucariitive cu actul de cultură, desfașurate de trupa Teatrului Masca în scopul de a educa publicul.

„Asumându-și pe deplin rolul formator, Teatrul Masca a subliniat de-a lungul timpului oportunitatea desfășurării activităților extrașcoare și rolul acestora în educația copiilor. Jocul, teatrul și arta în general, precum și crearea unui mediu cultural prietenos reușesc întotdeauna să stimuleze creativitatea și initiațiva celor mici.” – Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Evenimentul va lua forma unui joc iar cei mici vor trebui sa obțină o autorizație, să-și promoveze jucăriile folosite și cărțile, pentru ca apoi să le poată vinde sau schimba, asistați în permanență de actori. Astfel, ei vor deprinde arta negocierii și vor acumula cunoștințe despre comerț și regulile sale.

Participarea la eveniment/inscrierea/obținerea autorizațiilor este liberă. Detalii pe www.masca.ro.

Foto: Targul de Jucarii – Teatrul Masca

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).

16
/11
/17

Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vor fi prezenti la eveniment Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural.

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.