Tarja revine la Sibiu, la Festivalul ARTmania
https://www.ziarulmetropolis.ro/tarja-iubesc-minunatul-oras-sibiu-si-fermecatorul-sau-centru-vechi-sunt-foarte-incantata-sa-ma-intorc-acolo-pentru-festivalul-artmania/

Tarja, soprana şi pianista finlandeză care a obţinut faima internaţională ca solistă a trupei Nightwish isi va prezenta noul album, în premieră în Transilvania, la cea de-a 12-a ediţie a festivalului ARTmania.

Un articol de Petre Ivan|11 iulie 2017

„A fost pentru mine o imensă bucurie să fiu invitată, de-a lungul timpului, atât pentru concerte clasice, cât și pentru concerte rock la Sibiu. Iubesc minunatul oraș Sibiu și fermecătorul său Centru Vechi și sunt foarte încântată să revin, pentru Festivalul ARTmania. Înseamnă enorm pentru mine. Pentru un artist ca mine, România este o țară foarte importantă, un loc în care am fost întotdeauna întâmpinată cu multă căldură, oriunde aș fi cântat. Ceea ce am primit de la fanii români este extraordinar! Vă mulțumesc tuturor! Abia aștept să fiu din nou alături de voi!”, spune Tarja.

Tarja

Tarja

Tarja, cântăreața cu voce de cristal, ale cărei show-uri grandioase au impresionat întreaga lume, își va reîntâlni fanii din România într-un concert care va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, în Piața Mare din Sibiu. O solistă cu o voce excepțională, cu o tehnică impecabilă și un spirit rock profund, Tarja vine la Sibiu în cadrul turneului „The Shadows Show’, început la finalul anului trecut pentru promovarea unora dintre cele mai recente materiale ale sale — EP-ul „The Brightest Void” și albumul „The Shadow Self”.

Toate acestea se vor auzi în Piața Mare din Sibiu, în cadrul unui concert care se anunță memorabil: de la ‘Undertaker’, o felie grandioasă de metal simfonic — așa cum o descria critica, la alte bijuterii de pe albumul ‘The Shadow Self’. Publicul ARTmania ar putea trece, alături de regina rock-ului simfonic, de la reprizele dramatice de pian din ‘Innocence’, către reprize în forță de rock progresiv sau heavy din ‘Demons’. Sau s-ar putea pierde printr-o adevărată aventură în lumea din umbră, pe sound-urile grave ale piesei ‘Love To Hate’ — un cântec cu versuri profunde, de o sensibilitate extremă, considerat o fereastră către cea mai întunecată parte a unui suflet. Așa cum se întâmplă mereu în concerte, fanii ar putea fi uimiți și de piesa ‘Supremacy’, un cover după Muse pe care Tarja îl reinterpretează atât de elaborat, în inconfundabilul său stil, încât pare o compoziție proprie.

Indiferent de piesa care îl va putea impresiona cel mai mult pe fiecare spectator în parte, Tarja, una dintre cele mai bune cântărețe ale lumii, își va ului audiența cu vocea ei amplă și grandioasă, care o menține în lumina reflectoarelor și îi confirmă, concert după concert, locul în seria celor mai bune cântărețe ale lumii.

Desăvârșită atât în interpretarea partiturilor clasice, cât și în reprizele de metal simfonic, Tarja rămâne cea mai bună voce cross-over a Europei. Dincolo de cântecele care au consacrat-o, aplaudate cu ovații în toate colțurile lumii, Tarja și-a uimit fanii la finalul lunii trecute cu o prelucrare a unui cântec care făcea senzație în 2015 pe coloana sonoră a unui film horror argentinian. A fost impresionată atât de mult de piesă, încât a decis să o lanseze într-un pachet digital independent.

Această melodie, intitulată „An Empty Dream”, i-a fost prezentată în timpul turneului programat anul acesta în Argentina, fiindu-i recomandată de Mariano Cattaneo, regizorulul thriller-ului „Corazon Muerto”. Tarja s-a lăsat inspirată, a rescris versurile în engleză și a reinterpretat acest cântec în manieră proprie.

Am filmat și un videoclip, în Buenos Aires, chiar în locul în care a fost turnat filmul. Eram într-o fabrică veche, abandonată, un spațiu înfricoșător, care-ți dădea o permanentă senzație de spaimă. Am avut bucuria să lucrez cu actrița principală din film, Ariadna Asturzzi, și am trecut printr-o experiență interesantă cu toții, alături de întreaga echipă de filmare. – Tarja

EP-ul „The Brightest Void” și albumul „The Shadow Self” pe care artista le va prezenta în cadrul concertului de la Sibiu reprezintă o poveste nouă pe care Tarja dorește să o împărtășească live fanilor din România.

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways sunt trupele confirmate pe afișul celei de-a 12-a ediții a Festivalului ARTmania din Sibiu.

Biletele au fost puse în vânzare în rețelele Eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe Kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul sa fie de 250 lei.

Pentru această ediție, ARTmania Festival a pus în vânzare un număr limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.

Foto: Tarja – facebook

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.

10
/02
/22

Peste 60 de artiști internaționali din 13 țări sosesc la Iași în perioada 13 - 19 februarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Classix Festival. 8 concerte de muzică clasică, 10 cursuri de măiestrie, o expoziție de ilustrații, o dezbatere, o prelegere și 7 proiecții de film își așteaptă exploratorii aventurii clasice contemporane.

08
/02
/22

Dirijorul Daniel Jinga va evolua în seara de 10 februarie la pupitrul Filarmonicii din Arad, cu un program de muzică românească de secol XIX, cuprinzând partituri de tinereţe semnate în 1867 şi 1876 de compozitorul George Stephănescu, cel care stă la baza întemeierii Operei Naţionale din Bucureşti, prin faptul că în 1885 constituia Compania Opera Română, ce își desfășura pe atunci spectacolele pe scena Teatrului Național.

08
/02
/22

#newTogether, documentarul realizat de Forumul Cultural Austriac București, ajunge la Iași în cadrul Classix Festival. Proiecția în prezența invitaților Dan Lungu (scriitor) și Andrei Popov (Director Adjunct Forumul Cultural Austriac) va avea loc luni, 14 februarie 2022, orele 17:00, în sala de conferințe a Casei Muzeelor Iași din Str. Vasile Alecsandri nr 6.

07
/02
/22

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

07
/02
/22

Vineri, 11 februarie 2022 (de la 19.00), la Sala Radio, SEARA BEETHOVEN se va desfășura sub bagheta dirijorului german CHRISTOPH  KÖNIG, care a urmat studii de perfecționare sub tutela unor celebri muzicieni, ca Sergiu Celibidache și Sir Colin Davis. Începând din stagiunea 2023 – 2024, Christoph König va prelua conducerea orchestrei simfonice a radioteleviziunii spaniole.

07
/02
/22

Joi, 10 și vineri,11 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul italian Gian Luigi Zampieri, va prezenta un program cu două lucrări de referință: Concertul în la major pentru clarinet şi orchestră, KV622 de Wolfgang Amadeus Mozart, cu clarinetistul Emil Vișinescu în ipostaza de solist, și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 11 de Felix Mendelssohn. Concertele se vor desfășura de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. 

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.

18
/01
/22

Situația globală din ultimii (deja) doi ani și mai ales de anul trecut a adus sau accelerat câteva trenduri interesante în producția, prezentarea și consumul de muzică clasică, în opțiunile publicului și modul în care artiștii și organizatorii de evenimente au adus muzica spre audiențe tot mai largi.