Teatru pentru toate gusturile la Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-pentru-toate-gusturile-la-iasi/

In perioada 7-12 octombrie va avea loc la Iaşi Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Teatrul Luceafărul a fost cel care a găzduit spectacolele din cadrul acestui festival. In cadrul festivalului, un întreg program a avut obiectivul de a marca Anului lui Caragiale. Pe lista teatrelor prezente la acest eveniment s-au numărat 14 companii […]

Un articol de |11 octombrie 2012

In perioada 7-12 octombrie va avea loc la Iaşi Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr.

Teatrul Luceafărul a fost cel care a găzduit spectacolele din cadrul acestui festival. In cadrul festivalului, un întreg program a avut obiectivul de a marca Anului lui Caragiale.

Pe lista teatrelor prezente la acest eveniment s-au numărat 14 companii de teatru atât din ţară ( Teatrul Odeon şi Teatrul Masca din Bucureşti, Teatrul Gulliver din Galaţi, teatrul Municipal din Baia Mare, dar şi teatrul Puck din Cluj), cât şi din străinătate ( Austria, Franţa, Germania, Polonia, Italia, Rusia, Ucraina).

In afara pieselor de teatru, au loc şi vernisaje, precum expoziţia Iaşii în vremea lui Caragiale şi expoziţia Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak. Fiind un festival pentru tineret nu au lipsit proiecţiile de film, precum filmul documentar Franzela exilului, Caragiale la Berlin de Alexandru Solomon şi filmul documentar Luceafărul: Personaje la scenă deschisă. In programul festivalului mai este inclusă şi o dezbatere : Caragiale şi poporul.

Fiind Anul Caragiale, Iaşi promite un festival interesant pentru toţi cei interesaţi

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?