Teatrul de Arta – final de săptămână aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-final-de-saptamana-aniversara/

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului ,,6 din 49”, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului „6 din 49“, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

„Procesul cârtițelor“, cea mai nouă producţie de la Teatrul de Arta Bucureşti, este un spectacol care reproduce fantasticul în realitatea concretă, un joc frumos al unei iubiri ideale în căutarea „cetăţilor”, al luptei dintre Cavaler şi “balaur” şi al regăsirii de sine…

Piesa este astfel scrisă încât ţine publicul cu sufletul la gură şi se complică pe măsură ce povestea se deşiră, asemenea firului de lână, devenind tot mai mult un Vis… mai real decât Realitatea însăşi.

Pe 15 decembrie, de la ora 20.15, puteți asista la vizionarea celei mai fantastice producţii a Teatrului de Artă Bucureşti: „Procesul cârtițelor“, de Sorana Coroamă Stanca, în regia lui Marian Mocanu, cu Mihai Stănescu, Lavinia Pop Coman şi Vlad Ianuş. Scenografia – Răzvan Constantinovici, costumele – Ilona Micu Lorincz.

Teatrul de Arta

Afișul evenimentului de la Teatrul de Arta

„Călătoria pe care o facem toţi, prin acest spectacol, echivalează cu un drum de iniţiere, de explorare a propriei conştiinţe… Regăsim semnele prezenţei Cârtiţelor – care, şi ele, odată, au fost oameni… pretutindeni, în jurul nostru…”, spune regizorul Marian Mocanu, care invită publicul la un spectacol-elogiu adus Iubirii şi Prieteniei, pentru a afla până unde sunt dispuse personajele să meargă pentru a fi (sau a nu fi)… oameni!

Aşadar, pe 15 decembrie, de la 20.15, Teatrul de Artă Bucureşti va închide săptămâna aniversară a primului an de activitate pe propria scenă, din strada Sfântul Ştefan nr. 21, dar continuă să îşi ţină ușile larg deschise, pentru publicul iubitor de teatru.

Foto credit: Teatrul de Arta

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.