Teatrul de Arta – final de săptămână aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-final-de-saptamana-aniversara/

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului ,,6 din 49”, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului „6 din 49“, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

„Procesul cârtițelor“, cea mai nouă producţie de la Teatrul de Arta Bucureşti, este un spectacol care reproduce fantasticul în realitatea concretă, un joc frumos al unei iubiri ideale în căutarea „cetăţilor”, al luptei dintre Cavaler şi “balaur” şi al regăsirii de sine…

Piesa este astfel scrisă încât ţine publicul cu sufletul la gură şi se complică pe măsură ce povestea se deşiră, asemenea firului de lână, devenind tot mai mult un Vis… mai real decât Realitatea însăşi.

Pe 15 decembrie, de la ora 20.15, puteți asista la vizionarea celei mai fantastice producţii a Teatrului de Artă Bucureşti: „Procesul cârtițelor“, de Sorana Coroamă Stanca, în regia lui Marian Mocanu, cu Mihai Stănescu, Lavinia Pop Coman şi Vlad Ianuş. Scenografia – Răzvan Constantinovici, costumele – Ilona Micu Lorincz.

Teatrul de Arta

Afișul evenimentului de la Teatrul de Arta

„Călătoria pe care o facem toţi, prin acest spectacol, echivalează cu un drum de iniţiere, de explorare a propriei conştiinţe… Regăsim semnele prezenţei Cârtiţelor – care, şi ele, odată, au fost oameni… pretutindeni, în jurul nostru…”, spune regizorul Marian Mocanu, care invită publicul la un spectacol-elogiu adus Iubirii şi Prieteniei, pentru a afla până unde sunt dispuse personajele să meargă pentru a fi (sau a nu fi)… oameni!

Aşadar, pe 15 decembrie, de la 20.15, Teatrul de Artă Bucureşti va închide săptămâna aniversară a primului an de activitate pe propria scenă, din strada Sfântul Ştefan nr. 21, dar continuă să îşi ţină ușile larg deschise, pentru publicul iubitor de teatru.

Foto credit: Teatrul de Arta

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.