TEATRUL DE COMEDIE – 59 de ani de existență
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-59-de-ani-de-existenta/

Duminică, 5 ianuarie 2020, Teatrul de Comedie a sărbătorit 59 de ani de la înfiinţare. Aniversarea s-a desfăşurat la Sala Nouă, într-un cadru restrâns, alături de echipa Teatrului, actori şi colaboratori.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Evenimentul festiv a fost marcat printr-un moment comic prezentat de actorul Alexandru Conovaru și regizat de Vlad Cristache, dar și prin proiectarea unui videoclip retrospectiv care a însumat imagini inedite și filmări de la principalele proiecte și evenimente conexe ale Teatrului. Cunoscutul naist Nicolae Voiculeț a fost invitatul special al serii, recitalul său stârnind un lung val de aplauze.

Teatrul de Comedie a luat naștere la 5 ianuarie 1961, odată cu premiera spectacolului Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter.

Aflat în clădirea mai vechiului teatru Alhambra-Excelsior, sub directoratele lui Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu, Vladimir Găitan, Dan Vasiliu și George Mihăiță, instituția a cunoscut ani de glorie, atât pe plan național, cât și internațional, distingându-se prin curaj, inovație și calitate.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?

14
/08
/23

La împlinirea a 15 ani (pe data de 15 august) de la înființarea Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, proiect creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret a fost pentru a șaptea oară invitată la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de gen din întreaga lume.

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.