Teatrul de Sufragerie prezinta Moscova-Petuskin
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-sufragerie-prezinta-moscova-petuskin/

MOSCOVA-PETUSKIN de Venedikt Erofeev  Regia Theodora Herghelegiu  Cu Richard Bovnoczki  Calatoria de la Moscova la Petuski este lunga. Kostea face acest drum o data pe saptamana, vinerea, cand se intalneste cu ea, “femeia cu cozi pana la fund”. Sambata 23 Februarie, la ora 20.00 Richard Bovnoczki face aceasta calatorie la Teatrul de Sufragerie, intr-un spectacol […]

Un articol de Andrada Văsii|20 februarie 2013

MOSCOVA-PETUSKIN

de Venedikt Erofeev 

Regia Theodora Herghelegiu 

Cu Richard Bovnoczki 

Calatoria de la Moscova la Petuski este lunga. Kostea face acest drum o data pe saptamana, vinerea, cand se intalneste cu ea, “femeia cu cozi pana la fund”. Sambata 23 Februarie, la ora 20.00 Richard Bovnoczki face aceasta calatorie la Teatrul de Sufragerie, intr-un spectacol de teatru cu umor trist si metafizic Moscova- Petuski dupa textul (cu acelasi nume) al lui Venedikt Erofeev. Kostea (Venea, Venicika in textul original), este un rus care se porneste din Moscova spre Petuski, un orasel de langa Moscova, unde locuieste iubita sa si fiul lor.

 

Aventurile acestei calatorii fac subiectul cartii si a one man show-ului conceput de Richard Bovnoczki impreuna cu regizoarea Theodora Herghelegiu. In lungul drum spre locul sperantei, Kostea bea si filosofeaza cu umor despre viata, despre Rusia, despre America, despre slujba lui de brigadier, despre desertaciunea existentei. I se intampla multe lucruri interesante, calatoria lui fiind o aventura initiatica, un drum spre autocunoastere. „De la Moscova la Petuski se bea pana la coma si apoi inapoi din coma. La trezire se spun povesti in ras hohotitor, se pling iubiri pierdute sau inchipuite si se tot viseaza la ceva… ceva care, iarasi, este dincolo, poate raiul, sau macar niste ingeri cumsecade te vor duce undeva, intr-un spaţiu… intr-un loc… intr-o primavara… Marea descoperire a personajului a fost ingrozitoarea fata a ingerilor. Este metafora filozofica a lui Erofeev.” (sursa) Subintitulat “poem”, Moscova-Petuskieste cel mai cunoscut text al lui Venedikt Erofeev.

 

Cu acest rol, actorul Richard Bovnoczki a obtinut Premiul Gala Star la Bacau, in 2007. Apare pe afisele teatrelor din Bucuresti in piese ca: Un tramvai numit dorinta de Tenessee Williams (regia Andreea Grosu, Andrei Grosu, Unteatru), Trei – un triptic de monoloage din zilele noastredin Rodrigo Garcia, Vladimir Erofeev (regia Theo Herghelegiu, Teatrul Metropolis), Crima si pedeapsa adaptare dupa F.Dostoievski (regia Yuri Kordonsky, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra), Hic sunt Leones – spectacol de gest (regia Dan Puric, Teatrul National I.L.Caragiale), a avut roluri in filme (Pe macara, 2010, Luna verde, 2010, Intalnire cu al treilea reich, 2009, Barbatul sotului meu, 2006, s.a.) si preda arta actorului la Scoala de Balet Academic Svetlana.

Intrare 40 lei de persoana (tratatia si biletul la spectacol incluse). Biletele se pot achizitiona online de la www.rezervariclub.ro, in limita a 20 de locuri disponibile.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.