Teatrul Excelsior este invitat la două festivaluri de prestigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-excelsior-este-invitat-la-doua-festivaluri-de-prestigiu/

În noua stagiune 2013-2014, Teatrul Excelsior este invitat la două dintre cele mai importante festivaluri internaţionale pentru copii şi tineret.

Un articol de Andrada Văsii|2 octombrie 2013

Luna octombrie începe în forţă pentru Teatrul  Excelsior.

În noua stagiune 2013-2014, Teatrul Excelsior este invitat la două dintre cele mai importante festivaluri internaționale pentru copii și tineret.

La  cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „100, 1.000, 1.000.000 de povești”, organizat de Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Excelsior participă cu spectacolul de succes „Zâna Zorilor”, după Ioan Slavici, în regia Ilincăi Stihi, care semnează și dramatizarea acestui frumos basm.

Spectacolul poate fi vizionat, astăzi, la ora 10.00, la Teatrul Excelsior, strada Academiei nr. 28.

Cea de-a doua invitație vine din partea Festivalului Internațional de Teatru de la Alba-Iulia, aflat la cea de-a VIII-a ediție, unde Teatrul Excelsior va prezenta duminică, 6 octombrie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din localitate, spectacolul „Contrabasul”, după Patrick Süskind, în regia lui Radu Gheorghe.

Zâna Zorilor trăieşte la Teatrul Excelsior

Spectacolul „Zâna Zorilor“ a avut premiera oficială anul trecut, în data de 15 octombrie.  Alături de Ilinca Stihi – cunoscută pentru montările sale radiofonice multipremiate, câștigătoare a Premiului UNITER în 2012  – au deslușit întâmplările pline de haz și înțelepciune populară scenografa Luana Drăgoescu, compozitorul şi  creatorul versurilor originale, George Marcu, coregrafa Andreea Duță, light-designerul Gheorghe Jipa și sound-designerul Mihnea Chelariu.

Citiți și: Festivalul de Teatru pentru Copii: cum să spui 1.000.000 de poveşti

Distribuția spectacolului semnat de Teatrul Excelsior vă rezervă descoperirea a doi actori care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Jeanine Stavarache, în rolul Sfintei Vineri  (la premiera oficială rolul Sfintei Vineri a fost interpretat de actrița Paula Sorescu-Lucian, care va reveni în distribuție în următoarele reprezentații ale spectacolului) și Ştefan Velniciuc în rolul Împăratului.

Teatrul Excelsior Zana Zorilor

Spectacolul „Zâna Zorilor“, la Teatrul Excelsior

Spectacolul „Contrabasul“ a avut premiera oficială tot anul trecut, în data de 15 noiembrie. În fapt, este vorba despre un one man show exploziv al inconfundabilului Radu Gheorghe.

Premisele succesului sunt asigurate, mai ales că autorul acestei piese este Patrick Süskind, unul dintre cei mai apreciați scriitori elvețieni contemporani de origine germană.

Traducerea textului este realizată de maestrul Radu Beligan. Alături de Radu Gheorghe, pe scena de la Teatrul Excelsior se află tânăra actriță Georgeta Ciocârlan. Și pentru ca muzica să sune divin, există și doi „complici”: soprana de coloratură Mediana Vlad și pianista Andreea Dobia.

Foto credit: Teatrul Excelsior

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.