Teatrul ”Ioan Slavici” Arad, microstagiune la Odeonul bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ioan-slavici-arad-microstagiune-la-odeonul-bucurestean/

Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti. Publicul din capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: ”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat, regizat de Radu-Alexandru Nica, ” Cerc oglinda transformare”, de Annie Baker, în regia lui Cristian Juncu şi „Perplex”, de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu.

Un articol de Petre Ivan|29 aprilie 2015

Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Odeon Bucuresti, pe scenele sălii Studio si Majestic, de la ora 19,  în zilele de 4, 5, 6 mai 2015.

”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat

Luni, 4 mai 2015, ora 19, sala Studio, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad prezintă:

Cuplu.Trădare. Încredere. Relaţii interumane.Situaţii decupate din realitate.

Traducerea: Vlad Russo

Regia:  Radu-Alexandru Nica

Scenografia:  Ioana Popescu

Muzică şi sound design:  Vlaicu Golcea

Coregrafia:  Florin Fieroiu

Concept video:  Mihai Păcurar

Light design:  Lucian Moga

Distribuţia:  Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Cecilia Donat, Mariana Tofan-Arcereanu, Carmen Vlaga-Bogdan, Ovidiu Crişan, Andrei Elek, Zoltan Lovas, Ioan Peter.

Spectacolul se deschide cu un scheci în care o femeie căsătorită de 20 de ani, cu o familie împlinită, cu soţ  şi  copii mari, îi explică unui „mediator”  că vrea să divorţeze. Motivul:  între ea şi soţ  „nu există dragoste”.

Spectacolul continuă cu diverse alte situaţii la limita dintre realism şi absurd: doi părinţi îl bănuiesc pe învăţătorul copilului de perversiune, o aşa-zisă relaţie de dragoste/sex între un preot şi o prostituată, cu multele implicaţii care decurg din ea, o femeie care în ziua nunţii află că viitorul soţ avusese micile lui aventuri cu fiecare dintre surorile ei , totul culminând cu „reunificarea celor două Corei”, în povestea cu femeia amnezică – o frumoasă metaforă pentru mitul celor două jumătăţi, citit în cheie contemporană.

”Cerc oglindă transformare”, de Annie Baker

Marti, 5 mai 2015, ora 19, sala Majestic.Teatrul ''Ioan Slavici''

O scurtă şi bizară meditaţie naturalistă. Despre teatru şi  viaţă. Despre moarte. Despre trecerea timpului.

Traducerea : Bogdan Budeş

Regia : Cristian Juncu

Scenografia : Cosmin Ardeleanu

Distribuţia: Mariana Tofan / Aura Călărașu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Peter, Alina Danciu,  Amalia Huţan.

Spectacolul ”Cerc Oglinda Transformare” de Annie Baker  aduce în faţa spectatorilor cinci  personaje  care participă saptamânal la un curs de actorie.

Cu toţii descoperă asemănarea teatrului cu viaţa, dar mai ales faptul că viaţa merită trăită, în ciuda oricăror greutăţi şi a tuturor  dezamăgirilor.

Câştigătoare a Premiului Pulitzer, autoarea textului, Annie Baker este absolventă a Departamentului de Scriere Dramatică al New York University`s Tisch School of the Arts, iar textele sale au propulsat-o rapid în prim-planul dramaturgiei americane contemporane. Referindu-se la Cerc Oglindă Transformare`, The New York Times o recomandă ca pe o piesă cuceritoare, care nu te lasă nici o clipă să te desprinzi de ceea ce se întâmplă pe scenă,  The Guardian prevedea un parcurs extraordinar autoarei, iar publicul era îndemnat să nu rateze acest spectacol.

”Perplex” de Marius Von Mayenburg

Miercuri, 6 mai 2015, ora 19, sala Majestic, Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad prezintă :

Teatrul ''Ioan Slavici''Premiul special al juriului la Festivalul  de Teatru Scurt Oradea. Un puzzle teatral  ofertant si amuzant.

Traducerea : Elise Wilk

Regia :  Theodor Cristian Popescu

Scenografia: – Mihai Păcurar

Coregrafia : Andreea Gavriliu

Light design : Lucian Moga

Distribuţia: Cecilia Donat, Carmen Vlaga -Bogdan, Andrei Elek, Alex Margineanu .

Un cuplu revine acasa din vacanţă şi …incepe spectacolul:  viu, colorat, cu un umor de foarte bună calitate, din zona absurdului contemporan. În faţa ochilor spectatorilor se derulează scene multe, personaje diverse, n interpretarea celor patru actori arădeni.

”Perplex”  este un spectacol foarte vesel vizual, dar nu numai. ” Încă din timpul repetiţiilor am ştiu că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate”, spune scenograful Mihai Pacurar.

În toamna anului trecut, la  editia a XX-a a Festivalului  de Teatru Scurt de la Oradea, premiul special al juriului  a fost acordat lui Theodor Cristian Popescu, pentru regia a trei spectacole, printre care şi  ”Perplex”, montat la   Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”.

Acesta este ultimul spectacol al microstagiunii arădene la Bucureşti, un spectacol menit să descreţească frunţi şi să lase spectatorul …”Perplex” !  Spectacolul  nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad costă 21, 21 lei şi pot fi cumpărate de la agenţia de bilete a Teatrului Odeon.

Foto: Teatrul ”Ioan Slavici” Arad microstagiune – teatrul-odeon.ro

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.