Teatrul Metropolis a sarbatorit cinci ani de existenta oferind premii publicului fondator
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-a-sarbatorit-cinci-ani-de-existenta-oferind-premii-publicului-fondator/

Teatrul Metropolis a sărbătorit joi seară cinci ani de la înfiinţare printr-o gală ceva mai specială în care premiile au fost acordate nu actorilor de pe scenă sau regizorilor, scenariştilor ori oamenilor din teatru, ci spectatorilor fideli, „spectatorilor fondatori”, care „au ales să urmărească de la începuturi toate spectacolele puse în scenă la Metropolis”.  „Se […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Teatrul Metropolis a sărbătorit joi seară cinci ani de la înfiinţare printr-o gală ceva mai specială în care premiile au fost acordate nu actorilor de pe scenă sau regizorilor, scenariştilor ori oamenilor din teatru, ci spectatorilor fideli, „spectatorilor fondatori”, care „au ales să urmărească de la începuturi toate spectacolele puse în scenă la Metropolis”.

 „Se împlinesc cinci ani şi iată că este poate printre momentele foarte frumoase care se pot petrece între o energie a celor care sunt implicaţi în spectacole – artişti, regizori, scenografi – şi publicul nostru. (…) Eu cred că la Teatrul Metropolis este o mare familie şi comunitatea teatrală nu trebuie să se sărbătorească doar pe ea, ci trebuie să sărbătorim şi oamenii care ne fac să existăm”, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

Evenimentul a demarat cu 14 premii speciale de fidelitate oferite tot atâtor spectatori ai teatrului, de la cei mai tineri până la decanul de vârstă, o doamnă de 95 de ani.

Printre premiile oferite s-au numărat „Nicio zi fără teatru”, „Teatrul în familie”, „Limba noastră-i o comoară”, „CTC – Controlul Teatrului de Calitate”, „Veronica Micle”, „Ovidiu Ioaniţoaia”, „Metropolis, pământ românesc”, sau premii cu numele unora dintre spectacolele instituţiei – „Doctori, femei şi alte întâmplări”, „Peşte cu mazăre”.

Au urmat premiile speciale „Metropolis 5” oferite pentru cel mai tânăr spectator, cel mai longeviv spectator, cel mai spectaculos salt profesional, cel mai bun ambasador al teatrului în rândul tinerilor şi pentru cel mai original spectator. Printre sponsori s-a aflat şi Cinnamon Beauty Salon.

Premiile Metropolis 5 au fost înmânate de actorii Mihai Bendeac şi Marius Manole, directorul UNATC Adrian Titieni, reprezentantul Primăriei Bucureşti, Alexandru Papagheorghiu, şi de directorul instituţiei, George Ivaşcu.

Ivaşcu le-a promis spectatorilor la finalul premiilor că în viitorul foarte apropiat se gândeşte să schimbe numerotarea scaunelor din sală de spectacol cu numele spectatorilor celor care au participat la fondarea teatrului.

„Mi-aş dori ca în viitor scaunele din sală nu mai aibă numere. Să nu mai fie locul 5 sau locul 10, numărul 1 sau numărul 15. Aş vrea ca fiecare spectator fondator va avea locul personalizat. Mi-ar plăcea să ştiu că peste câţiva ani de zile vor veni oameni care să spună: ‘Pe mine mă cheamă George, aveţi liber locul cu numele meu'”, a spus directorul teatrului pe scenă în aplauzele şi murmurele de aprobare ale publicului.

El a povestit că la începuturile „poveştii” nu avea foarte multă încredere în reuşita proiectului, dar în prezent, după cinci ani de spectacole, este bucuros că spectacolele se joacă de cele mai multe ori cu casa închisă.

„M-am gândit că este un loc în care se ajunge foarte greu, nu este în buricul oraşului, la o gură de metrou sau, sau, sau… şi atunci iată cum oamenii într-un mod foarte ciudat au simţit nevoia să vină şi acum s-a format un public fidel. Şi iată cum în cinci ani de zile am ajuns să avem un slogan numit ‘Teatrul Metropolis, un teatru deschis cu casa închisă’, pentru că aşa este şi asta datorită publicului şi, cred eu, în mod special a artiştilor şi a spectacolelor pe care noi le avem în portofoliu. Restul, cum s-a construit, cât de greu a fost, şi a fost greu, nici nu mai contează pentru că bucuria din seara asta, bucuria celor cinci ani şi a publicului fidel de teatru, cred că este cel mai important”, a mai spus George Ivaşcu.

Sursa: Agerpres

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.