Teatrul Metropolis îl găzduieşte pe Ţarul Ivan cel Groaznic
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-il-gazduieste-pe-tarul-ivan-cel-groaznic/

Teatrul Metropolis vă propune în această seară, de la ora 19.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic. Spectacolul „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ se va juca şi mâine, fiind montat de Gelu Colceag.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Teatrul Metropolis vă propune în această seară, de la ora 19.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic. Spectacolul „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ se va juca și  mâine, fiind montat de Gelu Colceag.

Regizorul a folosit maşina timpului inventată de Bulgakov şi a pus pe roate un spectacol plin de replici inteligente şi de umor, care are la bază comedia de moravuri scrisă în perioada 1926-1935. Din distribuţie fac parte Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel, Marius Galea, Mariana Dănescu, Vlad Logigan ş.a.

Teatrul Metropolis 2013. De fapt, dacă ne uităm mai bine, e Moscova anului 1935. Un tânăr cercetător încearcă să construiască mașina timpului tocmai în momentul în care soția sa se simte ignorată și îl părăsește.

Administratorul blocului, un înfocat fan al partidului, nu îi facilitează cercetarea şi vrea să-i oprească proiectul. Dar, printr-o minune, inventatorul ajunge în anul 1565, pentru că de la administrator la Ivan cel Groaznic este doar un singur pas. Întrebarea este însă următoarea: maşina timpului chiar funcționează sau totul e doar o plăsmuire a imaginației?

Moscova poposeşte la Teatrul Metropolis

Actorii Mircea Rusu (Ivan cel Groaznic) și Radu Gabriel (Miloslavski Jorj) nu întâmpină nici o problemă în a menține viu interesul spectatorilor, printr-un joc detaliat şi cu fler. Radu Gabriel devine umbra lui Ivan prin tenebrele trecutului.

Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis vă propune astă-seară şi mâine seară o întâlnire cu Ţarul Ivan

Mircea Rusu trebuie să joace două personaje: atât pe administrator, cât și pe țar şi jonglează cu uşurinţă cu stările personajelor.

Ajutorul său de nădejde, grămăticul/diacul ( Vlad Logigan) reușește să impresioneze publicul încă de la primele sunete pe care le scoate. Nu vă așteptați să auziți prea mult replici de la acest personaj, deoarece complexitatea sa a fost bine înțeleasă și pusă în scenă prin mișcări și comic de situație. Vlad Logigan smulge ropote de aplauze la sfârșit, tocmai pentru că reusește să își integreze spectatorii în jocul său scenic.

Citiţi şi: VIDEO „Ţarul Ivan“ se joacă la Teatrul Metropolis ca la cinematograf

Actorul Gabriel Costin consideră că „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ de la Teatrul Metropolis este o comedie SF. „Bulgakov nu i-a spus aşa, dar ea este o comedie SF. Este o comedie pe care nu trebuie să o rataţi. Se îngrămădeşte lumea ca la circ“, a declarat Gabriel Costin pentru Ziarul Metropolis.

Actorul explică foarte simplu succesul spectacolului. El consideră că piesa este scrisă într-o manieră cinematografică, iar montarea duce lin mai departe firul narativ. „Lumea nu-şi dă seama, dar piesa seamănă foarte mult cu un film“. Gabriel Costin povesteşte şi ce reacţii stârneşte spectacolul: „mamă, eşti nebun?!“, „Ha ha ha, nu credeam că aşa ceva se face la teatru!“, „Ce subiect! Cât de tare, cât am râs!“, „Ai crezut chestia aia cu maşina? Am crezut chestia aia cu maşina!“. Lumea abia aşteaptă să vadă ceva supranatural“, glumeşte Gabriel Costin.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria

Regia artistică: Gelu Colceag

Cu: Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel/Vlad Corbeanu, Marius Galea, Mariana Danescu, Diana Cavaliotti

Preţ online: 24.84 lei

Preţ casa de bilete: 21.60 lei

Rezervările se pot face la numerele 021.210.51.80 şi 0728.138.265 (în intervalul orar 10.00-19.00)

Foto credit: Teatrul Metropolis

27
/03
/15

146 de filme, un număr record în istoria celor nouă ediții, intră anul acesta în programul celui mai mare festival de scurtmetraje din România. 36 dintre ele concurează pentru premiile Festivalului Internațional de Film NexT (15 - 19 aprilie), în cele două competiții, internațională și națională.

26
/03
/15

Peste 10.000 de titluri la preţuri „de kilipir” îi aşteaptă pe cititori la ediţia din această primăvară a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Volume pentru copii şi tineret, dar şi pentru cititorii experimentaţi, deopotrivă beletristică, non-ficţiune şi albume de artă, muzică, albume de benzi desenate, agende, jurnale, ceaiuri speciale – acestea sunt produsele care compun oferta expozanţilor, pe parcursul celor cinci zile de târg (25-29 martie, zilnic între orele 10.00 si 20.00), la Galeria Dalles.

26
/03
/15

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, una din cele mai vechi şi prestigioase instituţii de cultură din România, a primit, alături de alte importante instituţii şi personalităţi culturale, Decoraţia regală „Nihil Sine Deo”. Decoraţia i-a fost înmânată directorului general al TNB, Ion Caramitru, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Castelul Peleş,

26
/03
/15

Luni, 30 martie, la ora 19.00, la Café Verona (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), va avea loc lansarea cărţii „Teoria tăcerii“, de Iulian Tănase, volum apărut recent la Editura Herg Benet. Vor vorbi: Cristian Crisbăşan, Horaţiu Decuble, Vlad Eftenie, Cristian Iftode şi autorul.

25
/03
/15

La Teatrul Metropolis s-a jucat aseară „Cine e fazanul?“, de Georges Feydeau, un spectacol susținut de studenții UNATC, Anul III, Arta Actorului. Coordonatorul proiectului este conf. univ. dr. Paul Chiribuță, decanul Facultăţii de Teatru.

25
/03
/15

Teatrul de Artă București anunță participarea actorului George Constantinescu la Festivalul „25 De Ore De Teatru Non Stop”, cu evenimentul „25 de ore de PAM-PAM”, organizat în perioada 28-29 martie 2015, la Sibiu. Un eveniment inedit, un spectacol maraton în care un actor joacă timp de 25 de ore neîntrerupt, pe mai multe scene, acelaşi spectacol.

24
/03
/15

Cea de-a XIX-a ediție a Bursei de Spectacole de la Sibiu, eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, se va desfășura în perioada 15-20 iunie 2015, la Hotel Ibis. Până în acest moment şi-au anunțat participarea companii și artiști din 8 țări, precum și din România.

24
/03
/15

MEMORIA CULTURALĂ „De câte ori pierdeam un rol, o situaţie, o prietenie, îmi spuneam: nu-i nimic, dacă pierd înseamnă că sunt bogată. Poate am fost prea mândră, poate am fost doar comodă, poate mi-am dat prea multă importanţă, dar tot ce am făcut a fost de bună credinţă“, spunea Tanţi Cocea, una dintre cele mai interesante actriţe ale României.

24
/03
/15

Documentarul "Pixadores", de Amir Escandari, care prezintă povestea unor tineri din zone marginale ale oraşului São Paulo, a căror artă este alimentată de furie, lipsuri şi disperare, a fost distins cu trofeul "Best Karma", duminică, la gala de premiere a Festivalului One World România.

24
/03
/15

Scriitorul Horia-Roman Patapievici, fost preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), va ocupa funcţia de preşedinte al grupului Artmark, platforma privată de promovare culturală formată din şapte entităţi, printre care şi casa de licitaţii Artmark şi Lavacow.