Teatrul Metropolis, o poveste de succes – de la susţinerea dramaturgiei clasice la Aleea Celebrităţilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-o-poveste-de-succes-de-la-sustinerea-dramaturgiei-clasice-la-aleea-celebritatilor/

În cei şase ani de activitate, pe scena de la Teatrul Metropolis au urcat atât actori de renume, ca Oana Pellea, Mircea Albulescu, Adela Mărculescu, Costel Constantin, cât şi tineri absolvenţi.

Un articol de Monica Andrei|7 noiembrie 2013

În cei şase ani de activitate, pe scena de la Teatrul Metropolis au urcat atât actori de renume, ca Oana Pellea, Mircea Albulescu, Adela Mărculescu, Costel Constantin, cât şi tineri absolvenţi.

Unul dintre spectacolele din cadrul programului de promovare a dramaturgiei clasice universale a fost „Nevestele vesele din Windsor”, de Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu.

,,(…) Un mare show, un splendid divertisment, realizat într-o stare de graţie colectivă. Un spectacol de grup, unde culoarea, muzica şi dansul, cuvântul şi mişcarea, actorul şi decorul fuzionează pentru a transmite, cu maxim impact vizual şi impuls emoţional, senzaţia unei participări frenetice la un joc special, la un mister teatral modern”, nota Iulia Popovici în „Observatorul cultural”.

NEVESTELE VESELE

Din distribuție: Lucian Iancu, George Ivașcu, Adriana Trandafir, Ion Grosu șa. Muzica originală a fost compusă de Nicu Alifantis & Byron. Spectacolul a primit Premiul Revistei „Confidenţial”, în 2011.

Intrată recent în repertoriu, comedia „Bădăranii” de Carlo Goldoni, regizată de Dan Tudor, i-a adus pe scena de la Metropolis pe cunoscuţii actori Mircea Albulescu, Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir.

Badaranii

O altă premieră a stagiunii trecute a fost „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria”. „Regizorul Gelu Colceag a folosit maşina timpului inventată de Bulgakov şi a pus pe roate un spectacol plin de replici inteligente şi de umor”, notează informația-zilei.ro.

Din distribuție: Mircea Rusu/ Doru Ana, Radu Gabriel/ Vlad Corbeanu, Marius Gâlea, Diana Cavallioti, Vlad Logigan.

Teatrul Metropolis

„Una dintre cele mai interesante, inteligente şi tăioase transpuneri scenice ale unui text clasic, o poveste despre obsesie spusă în versuri” (Monica Andronescu, Yorick) este „Tartuffe sau Impostorul” de Molière, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză (cu Adela Mărculescu, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, George Costin).

Tartuffe sau Impostorul

Programul Stagiarii de la Teatrul Metropolis – pistă de lansare a tinerilor actori

Prin Programul Stagiarii, Teatrul Metropolis este o pistă de lansare a tinerilor studenţi sau absolvenţi ai şcolilor de teatru, viitoare stele pe Aleea Celebrităţilor de mâine. Un spectacol prezentat în cadrul acestui program, realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, a rămas în repertoriul teatrului – „Funcționarii”, în regia lui Alexandru Măzgăreanu (cu Alin State, Constantin Bojog, Marius Gâlea ș.a.).

Functionarii

Producția care a primit Premiul Naţional TV – Premiul pentru Tineri Artişti (2010).

Programul One-Man Show

„Vocea umană”, în regia Sandei Manu, o are în distribuţie pe Oana Pellea.

,,(…) Monologul lui Jean Cocteau este un text alunecos, iar nivelul lui ridicat de patetism poate deveni ucigător pentru actor. O femeie singură, într-o încăpere goală, aşteptând un ultim telefon promis de la bărbatul care tocmai a părăsit-o. Frânturi de gânduri, de emoţii, o voce care jonglează, aproape o oră, cu vorbe chinuitoare, de o tristeţe care poate deveni indecentă prin afişare… pe alocuri mai impudică decât un corp gol”, notează Monica Andronescu în Yorick.

vocea umana

Proiectul Aleea Celebrităților

Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural iniţiat de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei, Magazinul Cocor şi găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Celebrul Walk of Fame românesc a debutat în ianuarie 2011.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, de lângă magazinul Cocor, strălucesc deja stelele a 25 de personalități, printre care: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Ștefan Iordache, Maia Morgenstern, Ion Caramitru, Mariana Mihuț, Marin Moraru.

Foto: arhiva Teatrul Metropolis 

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.