Teatrul Național din Timișoara prezintă „Rambuku” de Jon Fosse
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-din-timisoara-prezinta-rambuku-de-jon-fosse/

Stagiunea 2017 – 2018 dă Teatrului Naţional din Timişoara prilejul de a oferi publicului său un nou spectacol, în premieră naţională: „Rambuku” de Jon Fosse, cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan şi unul dintre cei mai jucaţi autori europeni ai ultimilor ani.

Un articol de Liliana Matei|19 august 2017

Spectacolul, în regia lui Mihai Măniuțiu, va fi prezentat în premieră pe 15 septembrie, de la ora 19,00 la Sala 2.

La intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp se află întotdeauna o poveste de dragoste, pentru că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea.

Rambuku este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției – al tuturor emoțiilor – și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși.

După succesele din anii trecuți cu Viața e vis de Calderón de la Barca și Meteorul de Fr. Dürrenmatt, regizorul Mihai Măniuțiu revine la Teatrul Național din Timișoara cu spectacolul Rambuku.

Din echipa de creație mai fac parte Anca Măniuțiu, care semnează scenariul, coregrafa Andrea Gavriliu, scenografii Adrian Damian (decoruri) și Luiza Enescu (costume) și light-designerul Lucian Moga.

Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude, semnează muzica spectacolului, iar distribuția îi reunește pe actorii Claudia Ieremia, Ion Rizea, Andrea Gavriliu, Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan.

Biletele se pot achiziționa la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), orar marți-duminică, orele 11-19, sau online pe www.tntimisoara.com.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).