Teatrul Național Iași reprezintă România la Festivalul Internațional de Teatru TRANS/MISSIONS – EAST OF ART din Polonia
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-iasi-reprezinta-romania-la-festivalul-international-de-teatru-trans-missions-east-of-art-din-polonia/

Teatrul Naţional Iaşi este invitat la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional TRANS/MISSIONS – EAST OF ART, organizat de Teatrul „Wanda Siemaszkowa” din Rzeszów, Polonia, în perioada 27-30 august.

Un articol de Liliana Matei|26 august 2020

Spectacolul selecționat pentru a participa la acest eveniment internațional este „Când fericirea se află în trecut” de Furio Bordon, în regia lui Radu Ghilaș. Reprezentația va avea loc pe 30 august.

Producția a avut premiera în februarie 2020 și a omagiat cariera de 50 de ani în teatru a actorului Emil Coşeru, societar al Naţionalului ieşean. Alături de el, în distribuţie, spectatorii îi vor vedea pe actriţa Doina Deleanu, de asemenea societar, şi pe Dumitru Georgescu.

Din echipa proiectului, alături de regizorul Radu Ghilaș, fac parte Sebastian Raţiu – scenografie şi light design, Andrei Cozlac – video design, Dragoş Cohal – sound design, Lorette Enache – mişcare scenică. Traducerea textului îi aparţine Danei Coşeru.

Tot în cadrul festivalului, Naționalul ieșean va oferi publicului expoziția de fotografie  „Teatrul Național Iași, cel mai vechi teatru din țară, cel mai nou complex teatral” și spectacolul „România, sunet și culoare”, susținut de cunoscuta soprană Diana Bucur, alături de Ioan Ursulescu (vioară) și pictorul Sebastian Rațiu.

Alături de Teatrul Național Iași, unic reprezentant al României, la acest eveniment participă importante instituții teatrale din țările Europei de Est.

Festivalul TRANS/MISSIONS – EAST OF ART se desfășoară în perioada 27-30 august, în capitala regiunii Podkarpackie, Rzeszów.

Foto: Odin Moise

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.