Tenorul Ștefan Pop, invitat la Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/tenorul-stefan-pop-invitat-la-opera-nationala-bucuresti/

Tenorul Ștefan Pop este unul dintre invitaţii spectacolului L’elisir d’amore (Elixirul dragostei), de Gaetano Donizetti, de sâmbătă, 13 aprilie, la Opera Naţională Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Tenorul Ștefan Pop este unul dintre invitații spectacolului L’elisir d’amore (Elixirul dragostei), de Gaetano Donizetti, de sâmbătă, 13 aprilie, la Opera Națională București.

Artistul de 26 de ani va interpreta rolul Nemorino, rol pe care l-a cântat și în decembrie 2012, la Royal Opera House din Londra.

Pe scena Operei Naționale București, Ștefan Pop îi va avea alături pe sopranele Tatiana Lisnic și Cristina Eremia, pe baritonul Şerban Vasile și pe basul Alin Anca. Spectacolul de sâmbătă seara va fi dirijat de David Crescenzi.

Săptămâna trecută, tenorul român și-a făcut debutul pe scena celebrului Teatru Bolshoi din Moscova, în rolul Alfredo din La Traviata de Giuseppe Verdi.

A fost o seară minunată pentru mine, cea mai bună interpretare a mea din acest sezon. ( a declarat Ștefan Pop după spectacolul susținut pe una dintre cele mai importante scene ale lumii.)

Am simțit o energie incredibilă din partea publicului care m-a primit cu aplauze, ca și când aș fi cântat pe această scenă de multă vreme. A fost o surpriză extraordinară pentru mine și le mulțumesc din suflet.

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi Concursul Operalia de la Milano (2010), Ştefan Pop și-a început cariera internațională în 2009, cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producție a lui Franco Zefirelli.

A interpretat rolul principal din L’Elisir d’amore la Teatrul “Verdi” din Trieste în 2010 și la Opera de Stat din Hamburg în 2011. În același an a debutat și în rolul Elvino din La Sonnambula la Opera de Stat din Viena. A urcat pentru prima dată pe scena Operei din Zurich cu rolul Cassio din Otello de Giuseppe Verdi și a debutat la Seul cu rolul ducelui de Mantova din Rigoletto. În februarie 2012, Ştefan Pop a cântat pentru prima oară pe scena Operei din Paris, în rolul Ducelui de Mantua din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi.

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.