The Book Thief închide Festivalul de Film Istoric Râşnov
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-book-thief-inchide-festivalul-de-film-istoric-rasnov/

Filmul „Hoţul de cărţi/ The Book Thief”, de Brian Percival, şi concertul The Flamenco Thief vor închide, duminică seară, Festivalul de Film Istoric de la Râşnov. Ediţia din 2014 a festivalului a marcat împlinirea a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial, 25 de ani de la Revoluţia din 1989 şi a 30 de ani de la Olimpiada de la Los Angeles, din 1984.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2014

În acest weekend, organizatorii au pregătit pentru pasionaţii de istorie şi cinematografie producţii precum „Walesa: Man of Hope”, „Cyril şi Methodius”, „Barbara”, „Hoţul de cărţi/ The Book Thief”, concerte cu Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Celelalte Cuvinte, Junetrip, The Flamenco Thief şi discuţii cu specialişti contemporani în istorie şi politologie.

Astfel, ziua de sâmbătă aduce o serie de documentare şi producţii româneşti şi străine: „Război pe calea undelor” (2007), „The Medal” (1980), „Central Europe Goes to Freedom” (2013) şi „Walesa: Man of Hope” (2013), acesta din urmă fiind proiectat în cetatea Râşnov după concertul trupei Celelalte Cuvinte, notează Mediafax.

Ultima zi a festivalThe Book Thief ului începe în cinematograful Amza Pellea, cu cele peste trei ore şi jumătate ale filmului „Lawrance al Arabiei” (1962), urmat de documentarele „Patrimoniul Roşiei Montane” şi „Roşia Montană”. La 18.00, formaţia Junetrip, din Cluj, va organiza un eveniment multimedia, cu proiecţii de fotografii şi improvizaţie live. Festivalul de Film Istoric Râşnov se încheie în cetate, de la 20.00, cu concertul „Shoot The Moon” al trupei britanice The Flamenco Thief şi cu proiecţia celebrului film „Hoţul de cărţi/ The Book Thief” (2013).

Expoziţiile speciale „Corneliu Coposu, un învingător”, „Transnistria: temniţa limbii române” şi „Centenarul Marelui Război 1914 – 1918” vor fi deschise şi în al doilea weekend al festivalului, pentru cei pasionaţi de istorie.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov a ajuns la cea de-a şasea ediţie, fiind organizat în Cetatea Râşnov şi în Cinematograful Amza Pellea. Organizatorii festivalului sunt primăria Râşnov, Institutul European pentru Itinerare Culturale şi Asociaţia Mioritics.

Foto cu The Book Thief şi Festivalul de Film Istoric Râşnov – ffir.ro

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.