„The Dead Don’t Die”, în regia lui Jim Jarmusch, din competiția oficială Cannes 2019, în deschiderea ANONIMUL 16
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-dead-dont-die-in-regia-lui-jim-jarmusch-din-competitia-oficiala-cannes-2019-in-deschiderea-anonimul-16/

Noul film al regizorului Jim Jarmusch, „The Dead Don’t Die”, prezentat în competiţia oficială la Cannes 2019, deschide cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 5 – 11 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Un articol de Liliana Matei|24 iulie 2019

Cel de-al 13-lea lungmetraj al regizorului Jim Jarmusch, reprezentant de marcă al cinematografiei americane independente și câștigător a cinci premii la Cannes de-a lungul carierei, este o comedie cu zombi ce beneficiază de o distribuție de excepție: Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Rosie Perez, Selena Gomez, RZA, dar şi doi muzicieni obişnuiţi cu universul lui Jarmusch – Tom Waits şi Iggy Pop.

„Cred că este un film furios. Nu m-am gândit la asta până acum, dar cred că este. M-am săturat de filme cu zombi. Adică, adevărații zombi se plimbă printre noi, fără să le pese de nimic, lăsând ca sfârșitul lumii să se întâmple. Există o replică în „Only Lovers Left Alive”, când cuplul vorbește despre oameni care se transformă în zombi – pentru că nu sunt conștienți de ce se întâmplă în jurul lor. Și uitați-vă cât de inconștientă este lumea astăzi despre sfârșitul iminent. Este trist și exasperant. Și m-am fucking săturat.”, spune Jim Jarmusch.

„The Dead Don’t Die” va fi prezentat în premieră în România la ANONIMUL, prin amabilitatea Ro Image 2000.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.