„The Outsider”, adaptare după bestsellerul lui Stephen King, pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-outsider-adaptare-dupa-bestsellerul-lui-stephen-king-pe-hbo-go/

O nouă dramă produsă de HBO, „The Outsider”, adaptare după bestsellerul lui Stephen King, poate fi văzută pe HBO GO.

Un articol de Liliana Matei|14 ianuarie 2020

O anchetă aparent simplă a uciderii brutale a unui băiat din localitate îi face pe un polițist veteran și un anchetator non-conformist să pună sub semnul îndoielii tot ceea ce credeau că este real, în timp ce o forță supranaturală își face simțită prezența în acest caz.

Jason Bateman regizează primele două episoade și este producător executiv al proiectului.

În rolul principal este Ben Mendelsohn.

În 2010, Ben a jucat împreună cu Guy Pearce în apreciatul lungmetraj Animal Kingdom, regizat de David Michod (film câștigător al World Cinema Jury Prize la Festivalul de Film de la Sundance). Interpretarea lui din film i-a adus cele mai importante premii din cinematografia australiană, Premiul AFI și Premiul IF pentru Cel mai bun actor într-un rol principal. A primit și trofeul British Independent Film Award în 2013, pentru rolul din Starred Up, regizat de David Mackenzie.

THE OUTSIDER este o adaptare a romanului din 2018 cu același nume, scris de maestrul macabrului, Stephen King. Acțiunea se petrece într-un mic orășel din Oklahoma, acolo unde este găsit corpul mutilat al unui băiat în vârstă de 11 ani. Există dovezi aparent de necontestat care arată cu degetul spre respectatul profesor de engleză (Jason Bateman), așa că detectivul Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) decide să-l aresteze. Cu toate acestea, bărbatul are alibiul perfect. Așa că întrebarea este: cum poate fi un om în două locuri, în același timp?

Jason Bateman: producător executiv Aggregate Films/ regizor al primelor două episoade

Ben Mendelsohn: producător/ actor principal

Marty Bowen: producător executiv Temple Hill Entertainment

Richard Price: producător executiv/ scenarist

Jack Bender: producător executiv

Michael Costigan: producător executiv Aggregate Films

Primele două episoade sunt disponibile din 13 ianuarie 2020. Un nou episod din cele 10 ale serialului va fi disponibil în fiecare săptămână pe HBO GO.

În Europa, HBO oferă programe abonaților prin intermediul a cinci servicii care acoperă 21 de țări.

În Europa Centrală, HBO este disponibil direct abonaților și prin operatori din Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia & Herțegovina și Moldova.

În Scandinavia, HBO Nordic (The Home of Series) oferă un serviciu premium SVOD direct consumatorilor și prin operatori-parteneri în Suedia, Norvegia, Finlanda și Danemarca.

În Spania, HBO España este disponibil ca serviciu SVOD și prin parteneriatul exclusiv cu Vodafone Spania.

În Țările Baltice, conținutul HBO este disponibil prin partenerul exclusiv Telia în Estonia, Letonia și Lituania.

În februarie 2019, HBO Portugalia a fost lansat ca un serviciu de SVOD direct către abonați și prin parteneriatul exclusiv cu Vodafone Portugalia.

HBO Europe produce conținut original local în Europa Centrală din 2010, iar din 2016 și-a extins activitatea de producție în Scandinavia și Spania. Printre următoarele producții HBO Europe se numără: Umbre III (România), Wataha III (Polonia), Patria (Spania), Foodie Love (Spania), 30 Coins (Spania), Gösta (Suedia), The Sleepers (Republica Cehă), The Pioneer (Spania), Beforeigners (Norvegia), Beartown (Suedia), and Whatever (Spania).

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.