„The Undoing” – titlul care conduce nominalizările la categoria miniserie cu 4 nominalizări. „The Flight Attendant” – 2 nominalizări
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-undoing-titlul-care-conduce-nominalizarile-la-categoria-miniserie-cu-4-nominalizari-the-flight-attendant-2-nominalizari/

Au fost anunţate nominalizările la Globurile de Aur. Gala va avea loc pe 28 februarie şi va fi prezentată de Tina Fey şi Amy Poehler.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2021

Titlurile HBO și HBO Max nominalizate la cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur sunt:

  • „The Undoing” (creat și produs de David E Kelley și regizat de Susanne Bier) – 4 nominalizări, în categoriile Cea mai bună miniserie, Cea mai bună actriță în rol principal într-o miniserie (Nicole Kidman), Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie (Hugh Grant) și Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie (Donald Sutherland);

 

  • „The Flight Attendant” (creat de Steve Yockey) – 2 nominalizări, în categoriile Cel mai bun serial de comedie și Cea mai bună actriță într-un serial muizcal sau de comedie (Kaley Cuoco);

 

  • „Perry Mason” (creat de Ron Fitzgerald, Rolin Jones) – o nominalizare în categoria Cel mai bun actor într-un serial dramă (Matthew Rhys);
  • „Lovecraft Country” (creat de Misha Green) – o nominalizare în categoria Cel mai bun serial – dramă;
  • „I Know This Much Is True” (regizat de Derek Cianfrance) – o nominalizare în categoria Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie (Mark Ruffalo).

Pe lângă producțiile originale HBO sau HBO Max, pe HBO GO sunt disponibile și alte seriale dintre cele nominalizate la ediția de anul acesta a Globurilor de Aur:

The Great (creat de Tony McNamara) – 3 nominalizări

Normal People (regizat de Lenny Abrahamson și Hettie Macdonald) – 2 nominalizări
Small Axe (regizat de Steve McQueen) – 2 nominalizări
Black Monday (creat de Jordan Cahan, David Caspe) – 1 nominalizare
Killing Eve (creat de Phoebe Waller-Bridge) – 1 nominalizare
Mrs. America (creat de Dahvi Waller) – 1 nominalizare
Ramy (creat de Ari Katcher, Ryan Welch, Ramy Youssef) – 1 nominalizare

Toate titlurile menționate pot fi urmărite oricând pe HBO GO.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.