Think Oscar aduce filmele de Oscar la Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/think-oscar-aduce-filmele-de-oscar-la-animest/

La cea de-a opta ediţie a festivalului Anim’est, pe lângă programul Think Oscar, spectatorii vor putea urmări şi cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie. Programul este pus la cale de Think Oscar alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurtmetrajelor, lansată de curând […]

Un articol de Andrada Văsii|3 octombrie 2013

La cea de-a opta ediție a festivalului Anim’est, pe lângă programul Think Oscar, spectatorii vor putea urmări și cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație.

Programul este pus la cale de Think Oscar alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurtmetrajelor, lansată de curând și în România.

SHORTSTV™ aparţine Shorts International, cea mai importantă companie de entertainment dedicată scurtmetrajelor, şi este disponibil în România prin Romtelecom.

Cea mai lungă zi de grădiniţă se desfăşoară la Think Oscar

Shorts International se ocupă de asemenea şi de Shorts™, care oferă scurtmetraje on demand prin iTunes în 54 de ţări. Încă din 2006, Shorts International a distribuit în cinematografe scurt-metrajele nominalizate la Oscar, atât în America de Nord cât și în Europa.

Adam și câinele (r. Minkyu Lee ), o poveste despre prietenia dintre om și câine, începând cu primele zile ale Genezei va fi prezentat la Think Oscar.

Guacamole proaspăt (r. PES),  despre un bucătar invizibil care pregăteşte o reţetă unică de guacamole cu ajutorul unor ingrediente neobişnuite, Maggie Simpson în  „Cea mai lungă zi de grădiniţă” (r. David Silverman), Până peste cap (r. Timothy Reckart, Fodhla Cronin O’Reilly) vor întregi lista de la Think Oscar.

Omul de hârtie (r. John Kahrs- foto sus), în care un tânăr face încercări disperate de a atrage atenţia unei fete care lucrează într-un zgârie-nori, peste drum de biroul său va putea fi urmărit alături de celelalte la Cinema Studio, în cadrul  secțiunii Think Oscar, miercuri, 9 octombrie, de la ora 22.00.

Think Oscar

Posterul filmului Cea mai lungă zi de grădiniță, participant la categoria Think Oscar

„Frankenweenie” , cel mai nou film al lui Tim Burton, va rula pentru prima dată pe ecranele din România la Anim’est. O parodie şi în acelaşi timp un tribut la horror-ul clasic din 1931 realizat după romanul lui Mary Shelley, cu un caracter design specific lui Burton, filmul este un remake stop-motion 3D al scurtmetrajului cu acelaşi nume realizat de regizor în 1984, în care tânărul Victor încearcă să-şi readucă la viaţă căţelul Sparky după ce învaţă la şcoală despre impulsurile electrice din muşchi.

Cu Winona Ryder, Catherine O’Hara şi Martin Short în distribuţie, filmul a fost nominalizat anul trecut atât la Oscar, cât şi la Premiile BAFTA.

Foto credit: Cinemagia, filme participante la Think Oscar

 

 

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.