Thor: Intunericul – lider în box office-ul nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/thor-intunericul-lider-in-box-office-ul-nord-american/

Filmul Thor: Intunericul, cu Chris Hemsworth şi Natalie Portman în rolurile principale, s-a situat pe primul loc în box-office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 38,45 milioane de dolari.

Un articol de Andrada Văsii|18 noiembrie 2013

Filmul Thor: Intunericul, cu Chris Hemsworth şi Natalie Portman în rolurile principale, s-a situat pe primul loc în box-office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 38,45 milioane de dolari.

Filmul Thor: Intunericul fantasy, regizat de Alan Taylor („Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea lungmetrajului „Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din „Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

Comedia romantică „The Best Man Holiday”, regizată de Malcolm D. Lee, a debutat direct pe locul al doilea, cu încasări neaşteptat de mari, 30,5 milioane de dolari. Filmul, care a avut un buget de 17 milioane de dolari, cu Morris Chestnut şi Taye Diggins în rolurile principale, prezintă întâlnirea dintre foşti colegi de facultate în timpul vacanţei de Crăciun, în timpul căreia se reaprind vechi rivalităţi şi poveşti de dragoste.

Pe locul al treilea se situează comedia „Last Vegas”, care urcă astfel o poziţie, cu încasări de 8,8 milioane de dolari. Cu Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman şi Kevin Kline, comedia surprinde aventurile unor sexagenari care merg la Las Vegas pentru a organiza o petrecere a burlacilor.

Filmul de animaţie „Păsări libere” coboară, în schimb, o poziţie, de pe locul al treilea pe al patrulea, obţinând încasări de 8,3 milioane de dolari. Această comedie pentru toate vârstele povesteşte peripeţiile a doi curcani din medii diferite, care încearcă să schimbe cursul istoriei, cu scopul de a scoate această pasăre de pe mesele americanilor din Ziua Recunoştinţei.

Comedia cu farse „Jackass Presents: Bad Grandpa”, cu Johnny Knoxville şi Jackson Nicoll, despre un bunic de 86 de ani care porneşte într-o călătorie trăsnită prin America alături de nepotul său de opt ani, Billy, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 7,6 milioane de dolari.

Thor: Intunericul a depăşit Gravity 3D

Filmul SF „Gravity 3D: Misiunea în spaţiu”, cu actorii Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile principale, se menţine pe locul al şaselea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. În acest film, Sandra Bullock şi George Clooney interpretează rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu, după ce naveta lor a fost distrusă în timp ce ei efectuau o ieşire pe orbită. Regizat de Alfonso Cuarón, thrillerul SF „Gravity” a fost foarte bine primit şi de criticii americani, iar unii dintre aceştia consideră că filmul are şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

Filmul SF „Jocul lui Ender/ Ender’s Game”, cu Harrison Ford în distribuţie, s-a situat pe locul al şaptelea, cu încasări de 6,2 milioane de dolari. Filmul „Jocul lui Ender” prezintă antrenamentele de elită ale forţelor militare terestre, efectuate pentru a face faţă ameninţărilor venite dintr-un spaţiu extraterestru ostil omenirii. Salvarea stă în mâinile lui Ender Wiggin (Asa Butterfield), un tânăr timid, dar incredibil de inteligent, care se impune în faţa tuturor colegilor săi, devenind astfel marea speranţă a forţelor armate.

Thor: Intunericul

Distribuţia filmului Thor: Intunericul

Filmul „12 Years a Slave”, care prezintă povestea adevărată a unui bărbat de culoare vândut ca sclav în anul 1840 în statul american Louisiana, pierde un loc în clasament şi se situează pe poziţia a opta, cu încasări de 4,7 milioane de dolari.

Filmul, regizat de cineastul Steve McQueen, cu Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender şi Brad Pitt în distribuţie, are la bază volumul de memorii scris în 1853 de Solomon Northup. „12 Years of Slave” a fost extrem de bine primit atât de spectatori, cât şi de criticii de cinema, la festivalul de la Toronto şi la Telluride Film Festival, fiind considerat deja unul dintre marii favoriţi din cursa pentru Oscaruri.

Lungmetrajul „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips”, în care Tom Hanks joacă rolul căpitanului vasului Maersk Alabama din marina comercială americană, luat cu asalt de un grup de piraţi în largul coastelor somaliene în 2009, a coborât un loc în box office-ul nord-american şi a ajuns pe poziţia a noua, cu încasări de 4,5 milioane de dolari, notează Mediafax.

Comedia „Era şi timpul/ About Time”, cu Rachel McAdams şi Domhnall Gleeson, ocupă locul al zecelea, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. În regia lui Richard Curtis, filmul prezintă povestea de dragoste dintre Tim, un bărbat ce are capacitatea de a călători în timp, şi Mary, o tânără frumoasă, dar nesigură pe ea, căreia trebuie să îi cucerească inima după o succesiune de călătorii prin epoci diferite.

Foto credit: Cinemagia, Thor: Intunericul

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.