TIFF 2019 în imagini. By Cinesseur / Cluj City Confidential
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2019-in-imagini-by-cinesseur-cluj-city-confidential/

La fel ca şi la ediţia precedentă a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cititorii Ziarului Metropolis vor putea vedea, prin ochii prietenului nostru Cinesseur, şi o faţetă mai puţin vizibilă a Festivalului (31 mai – 2 iunie 2019)

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2019

„Erau la un moment dat niște inscripții pe ziduri cu „Isus vine” sub care niște deștepți au adăugat fireasca întrebare: „Când?”. Acum avem și un posibil răspuns.

A doua imagine funcționează ca pandant pentru prima și e parte a unui dialog sui generis între entități necunoscute mie. Ce pot spune eu că străzile pe care sunt amplasate cele două mesaje sunt vecine: Baba Novac și Iuliu Maniu.

Practic, dacă de pe Baba Novac, unde e plasată cafeneaua în vitrina căreia tronează respectivul anunț, faci prima la dreapta dai în Iuliu Maniu. Dai colțul, #cumarveni. Safe and sound.” – Cinesseur 

Cluj City Confidential

#ClujCityConfidential #STIFFUpperLips

Foto: Cinesseur

 

 

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.