TIFF 2020 se reprogramează
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff-2020-se-reprogrameaz%c4%83/

În contextul situaţiei actuale din ţară şi ţinând cont de restricţiile impuse pentru siguranţa tuturor, echipa Festivalului Internaţional de Film Transilvania a luat decizia de a reprograma ediţia cu numărul 19.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2020

„Am pregătit TIFF-ul până în ultima clipă, am sperat că ne vom întâlni la Cluj între 29 mai și 7 iunie. În acest punct, însă, ne-a devenit clar că acest lucru nu mai este posibil. N-a fost o decizie ușoară, dar suntem optimiști și lucrăm deja la posibilele date alternative”, declară Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

Echipa va urmări cu atenție, în perioada următoare, evoluția situației din țară, de care va depinde programarea noilor date pentru TIFF 2020. „Dacă #StămAcasă acum, le dăm șanse evenimentelor pe care le iubim să se întâmple anul acesta, în formule probabil adaptate timpurilor pe care le trăim. Le suntem recunoscători tuturor sponsorilor și partenerilor că sunt în continuare alături de noi. Împreună, vom găsi cele mai bune soluții”, adaugă Tudor Giurgiu.

Înscrierile făcute pentru programe precum Transilvania Pitch Stop, Bursa Alex. Leo Șerban, Competiția Locală rămân valabile, iar cei selectați vor primi vești în timp util despre noul program.

Spectatorii care și-au cumpărat deja bilete și abonamente au două opțiuni: le pot păstra sau își pot recupera banii. Echipa le mulțumește celor care aleg să susțină festivalul în aceste momente complicate, păstrându-le pentru ediția 2020, cu toate modificările pe care le vor impune vremurile incerte prin care trecem cu toții.

Între timp, cât #StămAcasă, platforma de streaming TIFF Unlimited a devenit locul de întâlnire al fanilor TIFF: în fiecare weekend, unlimited.tiff.ro găzduiește premiere gratuite de #CaranTIFF. Urmează spectacole de teatru, experiențe cinematic-culinare, filme cult și multe alte surprize. Catalogul TIFF Unlimited conține peste 100 de titluri: Best of TIFF, Best of Cannes, grupaje de comedii sau documentare. O selecție de filme românești poate fi văzută de oriunde din lume, fără abonament.

Tot în această perioadă, o parte din echipa TIFF s-a implicat în lansarea inițiativei #UnSingurCluj, menită să centralizeze și să sincronizeze eforturile județului Cluj în lupta cu epidemia. Le puteți sprijini sau urmări acțiunile pe unsingurcluj.ro.

***

Vezi filme pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro.

tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube 

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

Foto: Nicu Cherciu

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.