Tim Robbins, invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/tim-robbins-invitatul-lui-catalin-stefanescu-la-garantat-100/

Un nou sezon Garantat 100% începe duminică, 16 octombrie, la TVR 1. Primul invitat al lui Cătălin Ştefănescu în acest sezon este actorul Tim Robbins, câştigătorul unui premiu Oscar şi a două Globuri de Aur. Ediţia poate fi vizionată de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Un articol de Petre Ivan|15 octombrie 2016

„La Garantat 100%, Tim Robbins ne dezvăluie multe dintre secretele realizării filmelor la Hollywood. Discuţia noastră a fost în special despre ce înseamnă să fii actor de teatru şi film, iar intervievatul meu a mărturisit că filmul reprezintă acum o chestiune secundară pentru el, preferând teatrul”, spune Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii.

Este cel mai amplu interviu pe care Tim Robbins l-a acordat unui jurnalist român şi o exclusivitate pentru postul TVR 1. Înregistrarea a fost făcută în Sala Baroc a Bibliotecii Astra din Sibiu, interviul fiind gândit sub forma unui spectacol cu public, la care au participat studenţi şi actori de teatru din România şi străinătate, prezenţi la Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2016.

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Închisoarea îngerilor”, „Top Gun“, „Cadillac Man“, „Bob Roberts“ sau „Mystic River“.

Câştigător al Oscarului şi al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River“ şi „The Player“, Tim Robbins s-a remarcat în calitate de regizor cu producţia de succes „Cradle Will Rock“, iar lungmetrajul „Dead Man Walking“, scris şi produs de el, a câştigat mai multe premii, dintre care amintim Oscarul pentru cea mai bună actriţă acordat lui Susan Sarandon şi patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor şi o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este director artistic al companiei teatrale „The Actors’ Gang“, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole, recompensate cu peste 100 de premii.

Întâlnirea cu actorul şi regizorul de teatru şi film are loc la Garantat 100% de duminică, 16 octombrie. De la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Ce urmează la Garantat 100%

După Tim Robbins, la Garantat 100%, Cătălin Ştefănescu aduce pe micile ecrane alte mari personalităţi ale lumii: scriitorul şi analistul american Robert D. Kaplan (fost consilier al unor preşedinţi americani), dar şi Philip Glass, unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, nominalizat la Oscar şi cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours.

Tim Robbins

Tim Robbins

Foto: Tim Robbins, Garantat 100% – Sebastian Marcovici

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.