Tim Robbins, la Teatrul de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/tim-robbins-la-teatrul-de-comedie/

Teatrul de Comedie prezintă cel mai important eveniment teatral al verii, producţia californiană Visul unei nopţi de vară de William Shakespeare în regia lui Tim Robbins. Trei reprezentaţii extraordinare, pe 22, 23 şi 24 iunie (ora 19.00) îl vor aduce în prim plan pe marele actor şi regizor de teatru şi film, Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, în Bucureşti, la Teatrul de Comedie.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun”, „Cadillac Man”, „Bob Roberts” sau „Mystic River”.

Câștigător al Oscarului și al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River” și „Player”, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producția de succes „Cradle Will Rock” iar lung-metrajul „Dead Man Walking”, scris și produs de Tim Robbins, a câștigat mai multe premii, printre care Academy Award pentru cea mai bună actriță pentru Susan Sarandon și patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor și o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este  Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.

Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi,  neconvenționale și reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificație a scenei ca spațiu al comuniunii sacre, transmițând publicului mereu  un mesaj îndrăzneț, original și ferm.

Privind acest grup de actori, descopăr existența unui fenomen numit stil, în care mișcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei. (Dario Fo)

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopți de vară,   va recrea  o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantații, cu îndrăgostiți Tim Robbinsfermecați și descântați, o lume în care până și Crăiasa Zânelor se îndrăgostește de un măgar.

O dezordine universală care este repusă pe făgaș de zburdălniciile  unei nopți de la jumătatea verii.

Treisprezece actori ai  The Actors’ Gang, împreună cu regizorul  Tim Robbins și Co-Directorul Artistic al companiei, Cynthia Ettinger, luminează hățișurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică și cu o abordare captivantă a realității și a magiei limbajului original.

Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă și înșelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos și confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă și sălbatic de amuzantă. (Tim Robbins)

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Pierre Adeli,  Adam Ferguson,   Ali Grusell,   Lee Hanson,  Adam J. Jefferis, Will Thomas McFadden,   Mary Eileen O’Donnell, Molly Mignon O’Neill, Monica Quinn,  Pedro Shanahan,  Bob Turton, Sabra Williams,  Jillian F. Yim.

Echipa de creație este formată din Tim Robbins (regia), Cynthia Ettinge (asistent de regie), Dave Robbins (ilustrație muzicală), Bosco Flanagan (light design) și Erhard Steifel (măști). Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins și Mikala Schmitz.

O producție Actors’ Gang  în colaborare cu  Change Performing Arts.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatrului de Comedie și online, de aici.

Foto: Tim Robbins, Visul unei nopți de vară – comedie.ro.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.