Tinere talente în recital la sala mică a Ateneului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinere-talente-in-recital-la-sala-mica-a-ateneului-roman/

Luni, 16 mai 2022, la ora 19.00, la sala mică a Ateneului Român, Fundaţia Regală Margareta a României în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” organizează un recital al bursierilor programului Tinere talente.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

Evenimentul are loc cu concursul violonistului Rafael Butaru, concertmaistru al orchestrei filarmonicii bucureștene „De 12 ani, Programul Tinere Talente îi ajută cu burse, promovare și mentorat pe muzicienii și artiștii vizuali aflați la început de drum și care reușesc să își construiască o carieră internațională datorită acestui sprijin complex. Filarmonica „George Enescu” ne-a fost alături pe parcursul acestei călătorii, oferind șansa tinerilor talentați de a evolua pe cea mai prestigioasă scenă muzicală a României.“, declară Gabriela Iordache, coordonatorul programului Tinere Talente.

Filarmonica George Enescu
Marți, 16 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică

Tinere talente

Invitat: RAFAEL BUTARU – vioară
Interpretează: violonista Ștefania Turcu, chitaristul Ovidiu Pintilie, violonceliștii Cornelius
Zirbo, Izabela Ghergu, Iurie Surguciov și Eleonora Bordînc, și soprana Isabela Stănescu. La
pian: Antoniu Nagy

În program, lucrări de: G. Enescu, S. Assad, H. Halvorsen, W. A. Mozart, M. Ravel, A.
Piazzolla , A. Dvorak, D. Popper, M. Ravel și H. Wieniawski
Organizatori: Fundația Regală Margareta a României și Filarmonica „George Enescu”

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.