VIDEO Tinereţe şi emoţie la UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinerete-si-emotie-la-undercloud/

Programul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud oferă publicului în seara de astăzi trei producţii pline de tinereţe, de frumuseţe şi de emoţie.

Un articol de Elena Simion|23 august 2013

Programul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud oferă publicului trei producții pline de tinerețe, de frumusețe și de emoție. Pe 23 august, pe înserate, sunteți invitați să vă bucurați de o producţie Godot Cafe Teatru și de două producții de licență UNATC, premiate în Gala Absolvenților de anul acesta.

Trupa de la la Godot Café Teatru aduce pe scena un spectacol după autori americani contemporani: „Shot sau Comedia relațiilor”, sub direcția scenică a Andreei Bibiri. Este vorba despre cinci piese scurte, despre femei, despre bărbați, despre viață, despre noi.

În program sunt prezente două spectacole premiate și apaludate îndelung la Gala Absolvenților 2013: „Clasa noastră” și „Kairos“.

„Clasa noastră“ este o poveste despre zece copii și urmărește destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a șaptezeci de ani de istorie Viața îi obligă să crească prea repede punându-i la încercare: să-și urască prietenul, să-și iubească dușmanul, să-și trădeze credința din frică sau din iubire. Să lupte și să moară pentru convingerile lor, să trăiască cu speranța că nu-și pierde niciodată demnitatea.

Este o piesă tulburătoare despre noi, oamenii, despre puterea sentimentelor noastre, dar și despre modul în care transformările sociale și istorice își pun amprenta asupra traiectoriei vieții. 14 lecții despre credință, iubire și frică, după Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu.

„Pe afiș nu apar ca regizoare, ci ca diriginta clasei. Aș lucra din nou și mâine cu ei pentru că ei vor rămâne mereu clasa mea.“

Simona Măicănescu,
actriță 

Spectacolul se va juca pentru prima dată în aer liber, în curtea Muzeului Țăranului Român, doar sub lumina torțelor. Va fi o experiență menită să apropie spectatorul de jocul tinerilor actori, să îl prindă în mrejele poveștii de viață care se țese pe scenă.

Citiți și Simona Măicănescu: „Nu cred în fiţe, ifose şi atitudine de vedetă“

Seara se va încheia în pași de dans, cu un spectacol de coregrafie realizat de Krista Sandu. Este o bijuterie coregrafică în care tinerii Răzvan Stoian, Dana Marineci, Andrei Iancu, Irina Ștefan, Victor Țăpeanu și Krista Sandu pornesc în aventura căutării sinelui. Dramatismul și profunzimea sunt transmise fără cuvinte în „Kairos”, iar spectatorul este invitat să le descopere.

INFO

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Intrarea la cele două spectacole produse de UNATC va fi liberă.

Foto credit: Elena Simion

22
/02
/16

CRONICĂ DE FILM Regizat de americanul Tom McCarthy, „Spotlight” are toate atuurile pentru a putea rămâne în istoria cinematografiei ca un „All the President's Men” al generaţiei momentului.

22
/02
/16

“Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr” - Umberto Eco . Cu puţin timp înainte de moartea sa, scritorul şi filozoful italian a criticat reţelele de socializare, într-o discuţie publică cu jurnaliştii italieni.

22
/02
/16

"De ce eu? ", filmul inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, va avea premiera irlandeză, pe 22 februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Dublin, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu.

21
/02
/16

Testamentele dovedesc respect pentru proprietate dar relevă şi firea omului. De aceea, se transformă în adevărate profile sociale. Am ales patru testamente ale unor bucureşteni, doar destinaţia unuia mai poate fi zărită azi în oraş. Două au fost distruse parţial de comunişti. Unul a rămas de o factură mai specială pentru că grădina lui Dumnezeu e mare.

21
/02
/16

Prezent în secțiunea Forum a celei de-a 66 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, lungmetrajul “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a câștigat Premiul C.I.C.A.E  - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai" (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă). În România, “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera pe 18 martie 2016.

20
/02
/16

“Nu-mi fac griji. Cartea va dăinui. Citeşti tot timpul: citeşti în tren, în autobuz. Citeşti în parc. Citeşti când te plimbi şi chiar când faci dragoste poţi să citeşti. Cu computerul este mai greu... ” - Umberto Eco. Unul dintre cei mai mari scriitori contemporani s-a stins din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Autorul celebrului roman "Numele trandafirului" avea 84 de ani şi suferea de cancer, conform La Repubblica.

19
/02
/16

La loi du marché / Legea pieţei, filmul prezentat anul trecut în Competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes şi triplu nominalizat anul acesta la Premiile César, va avea premiera în România pe 26 februarie. Distribuit de Independenţa Film.

19
/02
/16

Pe 16 februarie 2016 s-au decernat premiile Grammy – un eveniment care a polarizat atenția industriei muzicale de pe întregul mapamond, nu doar a celei americane. Iar două dintre albumele premiate cu Grammy se găsesc și în magazinele din România și au fost difuzate în anul 2015 la Radio România Muzical, prilej suplimentar să ne simțim și noi în rând cu lumea.

19
/02
/16

Albumul „George Enescu – Integrala creaţiei pentru pian solo“, în interpretarea Ralucăi Ştirbăţ, a fost desemnat de postul Radio Klassik din Viena „CD-ul săptămânii“ 13-19 februarie. Premiera discografică a casei de discuri germană Hänssler Classic a apărut în octombrie 2015 şi cuprinde toate lucrările pentru pian finalizate de compozitorul George Enescu.

19
/02
/16

“Râzi, plângi, te bucuri, te întristezi. Cineva se joacă de-a viaţa şi de-a moartea cu tine, iar tu râzi, plângi, te bucuri sau te întristezi atunci când ţi se spune s-o faci. ”, spune scriitorul şi dramaturgul Lucian Dan Teodorovici, autorul piesei Unu + unu..., cea de-a şaptea premieră a stagiunii. Premiera va avea loc pe 24 februarie, de la ora 19.30, la Uzina cu Teatru.

19
/02
/16

"Nu este nicio ruşine să te naşti prost. Ruşine e să mori prost." - Marin Sorescu / Astăzi, în ziua în care îl aniversăm pe Constantin Brâncuşi, se împlinesc 80 de ani de la naşterea scriitorului Marin Sorescu, considerat unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani