Titluri în pregătire pentru 2013, la Curtea Veche Publishing
https://www.ziarulmetropolis.ro/titluri-in-pregatire-pentru-2013-la-curtea-veche-publishing/

Curtea Veche Publishing anunţă, la început de an, o serie de proiecte editoriale, printre care se numără volumele dedicate reginei Ana a României, marelui tenor Andrea Bocelli ori preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck, se arată într-un comunicat al editurii. Pentru această primăvară, Curtea Veche Publishing pregăteşte un nou volum din colecţia dedicată Casei Regale intitulat „Ana. […]

Un articol de Andrada Văsii|14 ianuarie 2013

Curtea Veche Publishing anunţă, la început de an, o serie de proiecte editoriale, printre care se numără volumele dedicate reginei Ana a României, marelui tenor Andrea Bocelli ori preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck, se arată într-un comunicat al editurii.

Pentru această primăvară, Curtea Veche Publishing pregăteşte un nou volum din colecţia dedicată Casei Regale intitulat „Ana. Portretul Reginei” semnat de principele Radu, un album biografic al reginei Ana a României.

În preajma concertului din Bucureşti al marelui tenor Andrea Bocelli, ce va avea loc pe 25 mai la Romexpo, editura va publica pentru fanii artistului autobiografia acestuia, „Muzica tăcerii”.

De asemenea, cu ocazia celei de-a opta ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, unde ţări invitate vor fi Germania, Austria şi Elveţia, Curtea Veche Publishing va publica titlurile a doi autori germani valoroşi, ambii recompensaţi în ultimii ani cu Premiul German al Cărţii: volumul „Turnul” de Uwe Tellkamp şi volumul „În vremea luminii descrescânde” de Eugen Ruge.

O altă noutate la Târgul de carte Bookfest va fi autobiografia preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck.

Editura va continua în 2013 programul de încurajare a lecturii în rândul copiilor şi tinerilor prin seria „Cărţile copilăriei”, în care urmează să apară în curând volume precum „Cei trei muşchetari”, „Alice în Ţara Minunilor”, „Peter Pan”, „Sherlock Holmes”. Colecţia cuprinde repovestiri după romane clasice care nu ar trebui să lipsească din nicio bibliotecă.

După ce în 2012 lansarea volumului „Scrisorar” de Mihail Şişkin a înregistrat un mare succes, editura pregăteşte pentru a doua parte a anului 2013 o nouă carte scrisă de acelaşi autor, considerat a fi cel mai inovator scriitor rus contemporan – „Părul Venerei” fiind cel mai bun roman al scriitorului, tradus deja, în doar doi ani de la apariţie, în ţări din toată lumea.

În topul celor mai vândute cărţi din 2012 ale editurii Curtea Veche Publishing se află volumul „Sănătatea are gust” semnat de medicul nutriţionist Mihaela Bilic, urmată de o carte de bucate – „Jamie, ministrul hranei sănătoase” de Jamie Oliver, autorul cel mai bine vândut în Marea Britanie în perioada sărbătorilor, şi „Maşinile Regelui” de principele Radu al României, o carte-album lansată anul trecut în colecţia „Casa Regală”.

 

Sursa: Agerpres

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.