TNB – Modernizare finanţată cu 100 de milioane de lei
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnb-modernizare-finantata-cu-100-de-milioane-de-lei/

Proiectul de finalizare a lucrărilor de modernizare a TNB va fi finanţat anul viitor cu 100 de milioane de lei, sumă care este posibil să fie suplimentată deoarece estimarea constructorului, de doar 97 de milioane de lei, poate fi depăşită, a declarat premierul Victor Ponta.

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2013

Proiectul de finalizare a lucrărilor de modernizare a TNB va fi finanţat anul viitor cu 100 de milioane de lei, sumă care este posibil să fie suplimentată, deoarece estimarea constructorului, de doar 97 de milioane de lei, poate fi depăşită, a declarat premierul Victor Ponta.

El s-a aflat, joi, pe şantierul de construcţie al teatrului, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„În bugetul Ministerului Culturii, pentru finalizarea Teatrului Naţional, sunt 100 de milioane de lei. Dânşii (constructorii – n.r.) au spus că 97 le trebuie, dar sunt convins că nu o să fie doar 97, ca întotdeauna: când îţi faci o casă nouă, constaţi la sfârşit că a mai costat ceva”, a spus Ponta.

În opinia premierului, forma în care arată proiectul nu defineşte doar un teatru, ci un „mall” cultural.

„Avem în buget, pe 2014, ultimii bani necesari, pentru ca acest proiect să se încheie cu bine. O să fie un proiect care va pune Bucureştiul foarte sus pe harta culturală a Europei şi sunt absolut convins că generaţiile următoare se vor bucura de un Teatru Naţional cum ne-am dorit mulţi alţii”, a spus Ponta.

Lucrările sunt programate să fie încheiate în decembrie 2014, Ponta cerând însă ca termenul să fie devansat cel puţin cu o lună.

TNB – un teatru pentru viitor

Directorul TNB, Ion Caramitru, i-a cerut sprijin premierului în administrarea clădirii şi pentru angajarea personalului necesar, Ponta sugerându-i însă acestuia să externalizeze anumite servicii. El a anunţat că vor căuta împreună „nişte specialişti” care să ajute în administrarea teatrului ca număr de personal şi venituri.

Citiţi şi: „Două loturi” şi inaugurarea oficială a Sălii Mici = Dublă premieră la TNB

„Având şapte săli, având aceste spaţii, dorind să deschidem teatrul de dimineaţa până seara, e nevoie de personal. Am discutat de posibilitatea externalizării a unor servicii, mai ales cele noi legate de întreţinere şi de urmărirea instalaţiilor de tip nou care sunt acuma în burta teatrului pentru care noi nu avem specialişti, dar în aceeaşi măsură avem nevoie de personal în plus pentru sălile noi, pentru partea artistică”, a spus Caramitru.

TNB Ion Caramitru

Ion Caramitru la TNB, în spectacolul „Dineu cu proşti”

El a afirmat că teatrul are în prezent 395 de angajaţi şi, pentru o bună funcţionare, ar fi necesară suplimentarea schemei de personal cu încă 300-350 de persoane, dar a adăugat că nu este „absurd” să ceară acum aşa ceva, notează Mediafax.

Totodată directorul Teatrului Naţional a anunţat că întreaga lucrare de modernizare costă 70 de milioane de euro, cu TVA.

Foto credit: Spectacolul ,,D’ale noastre”, TNB

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”